Vrolijk aan tafel met Pasen

Pasen is toch ook wel een beetje net als met kerst, het moment om weer eens uit te pakken met lekkere recepten en een vrolijk mooi gedekte tafel. Dus ook dat doen we dit jaar met veel plezier! Of we nu gaan ontbijten, brunchen, lunchen of dineren het maakt niet uit. We halen alles uit de kast. 

Pasen is gevoelsmatig de start van een nieuw seizoen, lente!De vrolijke frisse kleuren die je in huis haalt evenals de bloeiende bloemen buiten. Het is weer tijd voor nieuwe seizoensgroenten in de winkel, het blijft langer licht en bij warme lentedagen kan zelfs de bbq weer aan. We verheugen ons daar na deze stormachtige winter weer op!

Thuis
Dit jaar zullen we nog meer dan anders gericht zijn op onze gezinnen en familie. We zullen ze nu nog meer missen en ons best doen om op afstand toch dicht bij elkaar te zijn. Elkaar positief bijven inspireren om deze periode sterker uit te komen. Laten zien dat we van elkaar houden zonder dat we dit fysiek kunnen tonen. Het is een uitdaging! Toch helpt het om vrolijkheid in huis te halen en afleiding te zoeken. Dus zullen we de paastafel mooi dekken en allemaal lekkers op tafel zetten. Het geeft energie om dit binnen je gezin samen te organiseren en er dan met zijn allen van te kunnen genieten. De tijd te nemen en er een fijne herinnering van te maken. Voor inspiratie ga je naar de website van Coop.

Onze tips voor een vrolijk pasen:
Haal een verse bos bloemen in huis;
Bak een lekker zoet maar gezond recept zoals onze paasrol;
Bak een hartig taart zoals onze paasquiche;
Haal paas-decoratie in huis waarmee je de tafel leuk kunt versieren;
Maak op het raam een mooi paastekening;
Maak een videobel/facetime afspraak met familie terwijl jullie allemaal aan tafel zitten, zo ben je toch een beetje samen;

Heb je kids? Geef ze dan een paasknutsel om te maken op Pinterest vind je genoeg ideeën;
Kijk een film met lekkere hapjes;
Speel spelletjes die je in een paas jasje giet, denk aan oud Hollandse spellen, wees creatief.
Ook leuk een paashaas workout, elk lichaamsdeel van de paashaas is een oefening en met stoepkrijt teken je de paashaas op de tegels. Als de Paashaas compleet is, heb je de workout voltooid! Extra uitdaging? Teken een mandje en een aantal paaseieren, kun je extra oefeningen verzinnen 🙂

Kortom doe lekker veel samen. We hoeven nergens naar toe, we hebben alle tijd. Geniet van het moment! Geniet van elkaar. Blijf gezond!

Liefs Denise en Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *