Paasrol met Mascarpone vulling
5 april 2020
: 20 min
Dit recept is voor een vrij grote bakplaat. Heb je een kleine bakplaat gebruik dan 2/3 van het recept. Vul de rol met zacht fruit naar keuze. Dit recept is met banaan.
Ingrediënten
- Biscuitrol:
- 5 eieren gesplitst
- 300 gr suiker (riet of kokosbloesem) (of zusto 200 gr)
- 125 gr (spelt)bloem
- Voor de vulling:
- 250 gr mascarpone
- 50 gr volle griekse yoghurt
- 2 rijpe bananen (ander fruit kan ook zoals blauwe bessen of frambozen)
- 50 gr pure chocolade
- 1-2 el honing
- Optioneel vanille extract
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Stap 2 Roer de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie schuimig en lobbig.
- Stap 3 Klop ondertussen de eiwitten met de rest van de suiker stijf in een vetvrije mengkom.
- Stap 4 Spatel een lepel van het eiwit door de eidooiers en spatel vervolgens de bloem door.
- Stap 5 Spatel dit mengsel door de rest van het eiwit.
- Stap 6 Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Of een sterke grote diepvries zak en zet deze in een grote maatbeker. Vullen en dan pas een hoekje er af knippen. Dit werkt ook.
- Stap 7 Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat repen beslag tegen elkaar.
- Stap 8 Bak het biscuit in 12-15 minuten goudbruin en gaar.
- Stap 9 Laat het biscuit afkoelen.
- Stap 10 De vulling maak je door de bananen te prakken en op te kloppen met de mascarpone en Griekse yoghurt.
- Stap 11 Breng op smaak met honing en eventueel wat vanille extract.
- Stap 12 Smeer de vulling gelijkmatig uit over de biscuitplak, je kunt dan voorzichtig de plak oprollen.
- Stap 13 Verwarm au bain marie de chocolade en garneer de rol hiermee. Eventueel nog wat extra fruit erom en je paasrol is klaar!
recmarw df9869f9cb https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=0biomicomo.PORTABLE-Malayalam-Kambi-Kathakal-Achanum-Makalum-Pdf-103
durapol a60238a8ce https://www.guilded.gg/ucsliduaskals-Colony/overview/news/qlDwOqxR