Doe meer met thee!

Elke dag drinken wij meerdere koppen thee. Wij vinden het lekker en thee is natuurlijk in heel veel verschillende smaken te krijgen, vervelen doet het dus zeker niet. Iedereen heeft wel een favoriete smaak of thee merk. Op uitnodiging van Teastreet zijn wij enige tijd geleden op een tea tasting geweest, want thee is heel goed te combineren met eten. Zoals rode of witte wijn goed past bij een gerecht zo kan dat ook met thee! 

In China en Japan is het al gebruikelijk om thee bij de maaltijd  te drinken. Ze kiezen dan voor de lokale thee bij de lokale gerechten en die match is perfect.
Wijn vervangen door thee bij de maaltijd levert je ook nog gezondheidsvoordelen op, want we weten allemaal dat alcohol niet bepaald goed voor je is. Daarbij is thee door de diversiteit en keus van smaken vaker complementair aan het eten daar waar de wijn juist de smaak van het eten kan overschaduwen. 

Wat onderzoek op internet leert ons dat thee drinken verschillende doelen kan hebben bij het eten:
Het kan verfrissen, schoonspoelen van de mond.
Juist versterken van de smaak van het gerecht.
Een vol gevoel wegnemen, thee is licht op de maag.
Kan de spijsvertering bevorderen, afhankelijk van de melange van de thee.


Maar welke thee past nou het beste bij welk eten? We nemen hiervoor de meest gedronken soorten thee.
Bij pittig gekruide gerechten en kaas past witte thee.
Deze neutraliseert de smaak.
Daar waar een rode wijn bij een gerecht past, kun je zwarte thee drinken. En past deze thee ook bij chocolade.
Zou je een witte wijn schenken bij de maaltijd dan kun je groene thee serveren. Deze gaat goed bij vis, zeevruchten, salades en kip.
Rooibos thee kun je drinken bij zoete gerechten, omdat deze zelf zoet, kruidig en vanille bevat.
Durf te experimenteren en te proeven!
Op de website van teastreet hebben ze nog meer voorbeelden van verschillende soorten thee die bij een bepaald soort eten passen. Super leuk dus om een een tea & foodpairing tasting te organiseren.

Nog meer met thee doen!
Behalve thee drinken kun je thee ook verwerken in recepten. Wij hebben er een viertal recepten mee gemaakt om je te inspireren. Maar denk ook aan ijs, of cake waarin je theeblaadjes prima kunt verwerken. Wij dagen je uit! Maak of weet jij ook een recept met thee? Deel deze dan met ons #gezondedutchies op instagram.

Over Teastreet
Met passie hebben zij een mooi assortiment losse blad thee samengesteld. Voor ieder wat wils, van mooie delicate pure thee tot verrassende blends en smaakvolle kruideninfusies. Om de thee eenvoudig en goed te kunnen bereiden bieden ze mooie handige thee accessoires. Wij raden je aan jouw thee bij teastreet te bestellen, of ken je een theeleut? Dan kun je ook zeker de thee kado geven. 

Enjoy your tea!

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *