Zwanger of dik!?

Zwanger of dik!? 

blog mirella vlinder

Bij de titel zullen jullie wel denken, wat gaat er komen? Ik zal eens heel openhartig zijn, over mijn gevoel en mijn lijf. Over wat mij overkomt, hoe mensen mij zien; zwanger of dik!

Dat buikje is er en waar het van komt en hoe je er af komt… wie zal het zeggen. De tranen kunnen me dan ook in mijn ogen springen als ik voor de zoveelste keer de opmerking
krijg; gefeliciteerd Mirella, ik zie dat er een kleine op komst is. Pijnlijk genoeg antwoord ik terug dat er geen kleine komt en dat dit de buik is van een moeder van 2 kinderen die 20 kilo is afgevallen. Het doet zo intens pijn, eigenlijk zegt niemand mooi buikje, maar ik hoor toch echt dik buikje. En waarom de focus op mijn buik? Kan je niet gewoon zeggen dat mijn haar mooi zit vandaag?! Mijn schouder partij en rug zijn mooi getraind. Helaas gaat het er op mijn buik en benen niet zo makkelijk af!

Buikvet is lastig weg te krijgen, het is hardnekkig en alleen met voeding en sport kun je er wat aan doen. Toch begin ik steeds meer te denken dat er voor mijeen plastisch chirurg voor nodig is. Zelfs nu ik om de dag sport gaat het op mijn buik er moeilijk van af.

De vraag; ben je zwanger? is voor mij pijnlijk, voor degene die hem stelt is het alleen een vraag uit nieuwsgierigheid. Maar stel je voor dat de ander geen kinderen (meer) kan krijgen. Dan is het gewoon heel dom om er naar te vragen, kortom ik zit nu te twijfelen of ik jullie tips ga geven hoe je toch aan je buikvet kan werken. NEE, dit doe ik toch niet.
Ik ga gewoon een boodschap meegeven, pas op je woorden! Er zijn dunne, dikke, slanke, volle, mollige, kleine en grote mensen op deze wereld. Wees voorzichtig met wat je zegt, geef elkaar een compliment! Dit is veel leuker om te doen en 1000x leuker om te ontvangen. Vraag nooit uit jezelf of iemand zwanger is, nooit! Iemand verteld het wel als ze het wereld kundig wilt maken.

Ik droog mijn tranen en train door, maar hier moet ik toch altijd weer even van slikken. Zucht…..

Liefs,

Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *