Scars to your beautiful

Krachtige song

De titel van deze blog is de titel van het liedje Scars to your beautiful van Alessia Cara. Ik weet nog dat ik dit liedje eerst een aantal keer geluisterd heb zonder te horen wat ze zingt. Tot het moment kwam dat ik de zinnen bewust mee ging zingen en begreep waar het liedje over ging. Nu had je me niet moeten horen zingen, want dat talent heb ik echt niet, maar gek genoeg heb ik dat vaker met liedjes, dat ik dan pas echt ga luisteren waar het over gaat.

‘And you don’t have to change a thing
The world could change its heart
No scars to your beautiful
We’re stars and we’re beautiful’

scars to your beautiful
Mirella schreef haar zeer openhartige blog, deze stuurde ze me vorige week door en ik moest even slikken. Ik ken haar al zo lang en ken ook haar gevecht tegen de kilo’s. Maar waarom ik al zo lang bevriend met haar ben gaat niet om haar gewicht, het gaat om de persoon die zij is en de vriendin die ze vóór mij is. Een lieve, zorgzame en krachtige vrouw. Dat is wat ik zie.
Feit is dat elke vrouw een gevecht heeft met zichzelf. Die heb ik zelf ook met mijn maatje 36! Ik ben niet altijd blij met mijn lichaam, mijn haar, mijn wenkbrauwen, mijn voeten, mijn nagels, jeetje kan ook nog wel even door gaan hoor.

‘She don’t see her perfect
She don’t understand she’s worth it
Or that beauty goes deeper than the surface’

Gister sprak ik met een vriendin over cellulitis, over striae, over nepwimpers, permanente make-up, het gemis van ‘zichtbare’ buikspieren of strakkere buik in ieder geval. Maar van elk van deze onderwerpen dacht ik, laat me mooi zijn in mijn pure en natuurlijke vorm. Wie zegt dat ik gelukkig ben als ik mijn beeld van perfectie heb bereikt en wat ik er allemaal voor heb moeten laten of wat het me allemaal moet gaan kosten? En is het dan genoeg? Nee, ik ga voor een gelukkige versie van mezelf op de best mogelijke natuurlijke wijze door goed voor mezelf te zorgen. En ja, dan gebruik ik stiekem wel een serum voor mijn wimpers, maar dan zijn het wel mijn eigen wimpers, teken ik mijn wenkbrauwen elke ochtend een beetje bij. Maak het geheel af met een beetje foundation en mascara en zo voel ik me goed, of beter gezegd mooi! Ik sport, omdat het gezond is en goed voor mijn lichaam, ik let op mijn voeding om dezelfde reden en ik van lekker gezond eten houd. Dat doe ik voor mezelf en voor niemand anders.

‘So to all the girls that’s hurting
Let me be your mirror
Help you see a little bit clearer
The light that shines within’

Ga het liedje maar eens zoeken en luister goed, kijk in de spiegel en zie hoe mooi je bent!

Liefs,

Denise

Rate this post


1 thought on “Scars to your beautiful”

  • It’s a pity you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this brilliant blog!
    I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account.
    I look forward to fresh updates and will talk about this
    site with my Facebook group. Talk soon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *