Dé grote schoonmaak

Vakantiemodus uit…

Zo lieve mensen bij ons thuis is de vakantiemodus uit. De eerste schooldag is een feit dus we gaan weer in een vast ritme!
Ik zag mijn kans schoon om te beginnen aan de grote schoonmaak thuis. Want in de vakantieperiode en op standje vakantiemodus heb ik het huis alleen een beetje bijgehouden. Mijn workout voor vandaag heb ik dus eigenlijk wel gehad. Alle kozijnen, deuren, vensterbanken, houten jaloezieën door het hele huis, stopcontacten, lichtknoppen, kastjes, hoekjes, trappen, planken, tafels en vloeren heb ik gepoetst. En ik ben kapot! Nu ben ik geen schoonmaakkoningin, ik kan het en vind een schoon huis belangrijk, maar leuk vind ik het echt niet. Toch ben ik nu blij, want mijn huis ruikt zo heerlijk fris, er is geen stofje te bekennen en op de ‘troephoek’ van mijn dochter na is het huis opgeruimd. Yes! En meteen vraag ik me af… voor hoe lang? Haha.

Nog niet klaar, nog lang niet.

En toch rest er nog een deel van het huis, de zolder en de garage. En bij die gedachte baal ik, want daar heb ik dus zo geen zin in. de grote schoonmaakDe zolder was al een project van vóór de vakantie. Wat betekent dat er een deel van de zolder een stapel troep bevat wat toch echt richting de vuilnis moet. En waar nog een bulk strijkgoed op me wacht, help!! Echt, vrouwen, hoe doen we dit toch steeds weer wegwerken? Elke keer opnieuw?

De garage nog zo een klus, maar die wacht maar even en denk dat ik die klus aan manlief doorschuif. Succes schat!

De grote schoonmaak moet ook nog in mijn hoofd plaats gaan vinden. In de dertig dagen met Gezonde Dutchies pakken we naast voeding en workout ook de mindset aan met opdrachten. En of ik daar behoefte aan heb zeg! Mijn hoofd zit vol met leuke dingen, met heel veel ideeën, met dingen die nog gedaan moet worden, maar natuurlijk ook zorgen en vragen.

Gelukkig weet ik wel hoe ik daar mee om moet gaan, het is alleen heel fijn om daar eens bewust mee bezig te zijn.
Dus practice what you preach! Ik ga ook mijn hoofd op orde brengen.
Volg jij de dertig dagen met Gezonde Dutchies al op Facebook? Het helpt je echt de goede weg op met de simpele kleine dingen en wij ondersteunen je daarbij.

Liefs,

Denise

 

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *