Water op school, de discussie!

De grote discussie over voedsel!

Je kon er deze week niet omheen, een school die de kinderen verplicht op een water dieet zet. Er breekt een discussie los.
Goed? slecht? Voorbeeld volgen? Zeggen jullie het maar!

Persoonlijk denk ik dat het gaat om iets anders. We gaan ons steeds meer beseffen wat voedsel met ons doet.  We denken na over wat goed en slecht is. Maar wat we denken, is dat wel zo? Zoveel  fabrikanten die beweren het gezonde te hebben gemaakt!
Kun jij het nog op waarheid beoordelen? We willen allemaal het beste voor onszelf en onze kids, waar moet je dan beginnen? Ik zie mensen om me heen die het roer meteen omgooien, mijn tip begin klein.

Er zit vrijwel overal suiker in. In brood, zuivel, fruit. Kortom suikervrij eten kan gewoonweg niet, of je moet écht heel veel dingen laten. Begin eens met suikerarm eten. Met kleine stappen bereik je het meest. Elke kleine verbetering telt mee. Daarnaast kan het veel doen voor gedrag en gezondheid.

water en voeding

Schijf van 5.

De basis van de Schijf van Vijf bestaat uit producten die volgens de laatste wetenschappelijke inzichten goed zijn voor je lichaam. Omdat ze bijvoorbeeld de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleinen. Als je eet volgens de Schijf van Vijf krijg je daarnaast voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen. Kies je verder niet te vaak voor producten die buiten de Schijf van Vijf staan, dan blijf je makkelijker op gewicht en vergroot je de kans op een gezonde oude dag.

Tips:

1: Vervang elke dag het snoepje of koekje door een stuk fruit!

Wil je toch een snoepje kies dan voor suikervrij, meteen een kleine winst op een dag! Voor snoep die van de zoetstof stevia zijn gemaakt kun je terecht in onze webshop.

2: Koolhydraten.

Denk om de balans. Beleg elke boterham met iets groens. Dus kaas met komkommer, kipfilet met een augurk, zuivelspread met sla of Filet American met waterkers.

3: Vocht.

Vervang limonade door water of thee. 

4: Eiwtten.

Kies voor 1 eiwitrijke maaltijd per dag, bijvoorbeeld de lunch met kwark, noten, kiwi en muesli in plaats van een boterham.

Heb jij deze vier tips gebruikt, dan ben je al super goed bezig.

Wil je een speciaal voor jouw geschreven levensstijl? Wij helpen je graag. Vanaf 1 oktober kun je uit vier gezonde begeleidingspakketten kiezen, wij helpen je dan met een gezonde start! Meer weten? Mail naar info@gezondedutchies.nl.

Liefs,

Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *