Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

27 november 2019
: 20 min
: 35 min
: 55 min

Voor 4 personen

Door:

Ingredi├źnten
  • 500 gr verse gesneden zuurkool
  • 300 gr rundergehakt
  • 300 gr gesneden kastanje champignons
  • 2 eieren
  • Groot bakje Boursin
  • Zout en peper
  • Eventueel klein stukje rode peper
  • Appel (voor extra frisheid)
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Stap 2 Breng de gehakt met zout en peper op smaak.
  • Stap 3 Roerbak de gehakt en gesneden champignons tot de gehakt gaar is.
  • Stap 4 Klop nu de Boursin en de twee eieren goed door elkaar. Snijdt de appel in zeer kleine blokjes.
  • Stap 5 Vet een ovenschaal in en maak nu laagjes.
  • Stap 6 Begin met de zuurkool, dan de appeltjes erover verdelen, dan het mengsel van gehakt en champignons en als laatste de losgeklopte eieren met Boursin.
  • Stap 7 Doe het geheel voor 35 minuten in de oven en aanvallen maar.
  • Stap 8 Eventueel kun je in dit gerecht nog aardappel schijfjes toevoegen in een laag.
Rate this post


1 thought on “Zuurkoolschotel

  • VERSE gesneden ZUURKOOL.
    Ik heb altijd gedacht dat zuurkool gefermenteerde witte kool was. Witte kool 14 dagen laten fermenteren en je hebt zuurkool.
    Want bedoelen jullie met vers gesneden zuurkool?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *