Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

27 november 2019
: 20 min
: 35 min
: 55 min

Voor 4 personen

Door:

Ingrediënten
  • 500 gr verse gesneden zuurkool
  • 300 gr rundergehakt
  • 300 gr gesneden kastanje champignons
  • 2 eieren
  • Groot bakje Boursin
  • Zout en peper
  • Eventueel klein stukje rode peper
  • Appel (voor extra frisheid)
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Stap 2 Breng de gehakt met zout en peper op smaak.
  • Stap 3 Roerbak de gehakt en gesneden champignons tot de gehakt gaar is.
  • Stap 4 Klop nu de Boursin en de twee eieren goed door elkaar. Snijdt de appel in zeer kleine blokjes.
  • Stap 5 Vet een ovenschaal in en maak nu laagjes.
  • Stap 6 Begin met de zuurkool, dan de appeltjes erover verdelen, dan het mengsel van gehakt en champignons en als laatste de losgeklopte eieren met Boursin.
  • Stap 7 Doe het geheel voor 35 minuten in de oven en aanvallen maar.
  • Stap 8 Eventueel kun je in dit gerecht nog aardappel schijfjes toevoegen in een laag.
Rate this post


2 thoughts on “Zuurkoolschotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *