Stamppot Prei & Wortel
18 november 2019
: 15 min
: 20 min
: 35 min
Recept voor 4 personen

Ingrediënten
- 8-10 middelgrote aardappels
- 250 gr wortels (zak koelvers)
- 1 prei (2 mag ook)
- 2 tl kerriepoeder
- scheutje melk
- 500 gr gehakt
- 2 el ketjap manis
- 1-2 tl sambal (optioneel)
- 1 ei
- 3 el paneermeel (of beschuit/amandelmeel)
- boter om in te bakken
Instructies
- Stap 1 Was de prei snijd in de lengte in vieren en in smalle reepjes.
- Stap 2 Was nog 1 keer door de prei in een zeef onder de kraan te houden.
- Stap 3 Zet dit even weg om uit te lekken.
- Stap 4 Schil de aardappels en kook samen met de wortels in 20 minuten beetgaar.
- Stap 5 Neem een kom en doe hier het gehakt in met de ketjap manis, sambal, ei en paneermeel.
- Stap 6 Draai hier niet al te grote ballen van.
- Stap 7 Verhit in een pan wat boter en bak hier de balletjes in gaar.
- Stap 8 Voeg er ook nog een scheutje ketjap manis aan toe in de pan.
- Stap 9 Kleine gehaktballen zijn met 10 minuten om en om bakken gaar.
- Stap 10 Doe de prei de laatste 5 minuten bij de aardappels mee koken.
- Stap 11 Giet alles af.
- Stap 12 Voeg een klein scheutje melk toe aan de aardappels, wortel en prei met de kerriepoeder en stamp tot alles gemixt is.
- Stap 13 Serveer de stamppot met wat balletjes en de jus.