Ziek zijn en de hel van een foodie!

Ziek

Ziek zijn is mij onbekend. Ja ik heb wel eens twee dagen dat ik me niet helemaal fit en gewoon ziekig voel. Maar het is inmiddels wel zes jaar geleden dat ik voor het laatst een echte griep te pakken heb gehad. Ik ga eigenlijk gewoon altijd door, pak dan wel iets meer rust door op tijd te gaan slapen en soms even een dagje thuis te gaan werken, of afspraken af zeg, met als doel dat ik niet nog zieker word en echt gevloerd raak.ziek

En toen…

Drie weken geleden begon ik te hoesten, ook al zo niet bij mij passen want als ik verkouden ben is dat neusverkoudheid met veel niezen. Nou dit is was andere koek…. Een zeehond is er niks bij. Achter elkaar door hoesten en proesten, geen normale gesprekken kunnen voeren en collega’s die helemaal gek werden van me. Smeekten me zowat naar huis te gaan. Dus dat deed ik, elke dag de nodige paar uur op kantoor en vervolgens naar huis. Tot de 2e week, ik kon niet meer. Na bijna een week amper kunnen slapen en een lichaam dat pijn deed van al die inspanning met hoesten moest ik de strijd opgeven. 

Dus de hele week heel veel geslapen, wat ik nodig moest in halen omdat de nachten een hel waren. Op zich een keer zo luierend de dag doorkomen prima, maar dit bijna een week lang, wat een rot virus! Netflix was mijn beste vriend, evenals de douche en het bad, waarbij de stoom een enorme opluchting gaf, tijdelijk want het hoesten ging na een half uur weer net zo hard door. Ook mijn bed en de bank waren de comfortabele ”ziek zijn” plekken in huis. 

Wat word je hier moe van, letterlijk, je hoofd en je lijf, niks wilt meer. En laat dat gebeuren bij iemand die altijd zo actief en bezig is als ik. Dokter gaf aan dat het een luchtweg infectie is die je gewoon moet uitzieken. En bedankt…

Foodies worst nightmare

Het ergste wat ook nog gebeurde is dat ik op een gegeven moment niks meer kon ruiken en proeven! Mijn reuk en smaak waren volledig lam gelegd. Mijn hemel! Dit was nog even de kers op de taart zeg, dit kon er ook nog wel bij. Een week lang, inmiddels in de 3e hoest en proest week, smaakte alles naar niks en miste ik dit wel heel erg net als het niet kunnen ruiken van de lekkere kookluchten in huis. Als echte foodie is dit hel op aarde natuurlijk!foodie

Toch heeft het ziek zijn ergens ook wel goed gedaan. Ik moest nu echt een stap terug doen en heb het dan ook gedaan. Voor het eerst in jaren heb ik me ziek moeten melden bij mijn werkgever. Mijn loyaliteit staat me soms ook echt in de weg, het altijd goed willen doen voor anderen. Ik was de laatste tijd natuurlijk al steeds zo moe en nu ik afwisselend al slapend en wakker de dag door kwam merk ik dat de extreme moeheid mijn lichaam ook aan het verlaten is.

Ik kijk uit naar het moment waarop ik weer 100% mezelf ben. Mijn batterij met energie weer vol is en makkelijk weer oplaad. Nu in de 4e week gaat het echt een heel stuk beter en functioneer ik weer normaal, nou ja wat is normaal hè 🙂

Zelfs besloten dat ik eens naar een ‘alternatieve’ genezer moest gaan en daar ben ik afgelopen vrijdag geweest. Ik heb me helemaal door laten meten en ben erg benieuwd of zijn adviezen mij gaan helpen de komende weken. Mijn laatste bloedonderzoeken waren namelijk allemaal keurig en ik zou kerngezond moeten zijn. Ik zal weer een blog schrijven over hoe het is gegaan als ik voor een check up 5 november aanstaande weer bij de homeopaat ben geweest.

Liefs Denise

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *