Lekker honing!

Honing, lekker en gezond

Toen wij werden benaderd door www.lekkerhoning.nl om kennis te maken met hun honing producten waren we meteen enthousiast. Honing is een veelzijdig product en heeft ook veel gezondheidsvoordelen, alleen kenden wij lang niet alle producten en mogelijkheden van honing.

bijFoodpost!

We kregen een doos binnen vol met allemaal producten. Het pakket was zeer veelzijdig, honing potjes, honing sticks, rauwe honing, propolis en verzorgingsproducten met honing. Jeetje wat een feestje, maar waar gaan we mee beginnen. Met ”gewone” honing weten we wel raad, nu de uitdaging aan ook aan gaan met de andere producten.

Laten we eens beginnen met de rauwe honing, wat is dat bijzonder en lekker. Dit is honing zoals de bijen deze maken een 100% natuurproduct. “Je kan eigenlijk alleen raathoning Rauwe Honing noemen.” De enige honing waar verder niets mee gebeurd is.

Maar je kunt de was dus opeten, hoe gebruik je het dan? Ik appte naar lekkerhoning.nl wat de beste toepassing is, want we willen het wel op juiste wijze gebruiken. Ik gebruikte het in de yoghurt, in mijn chocolade mousse en kauwde gewoon op een stukje. Bijzonder smaakvol, mijn zere keeltje had er overigens veel plezier van. 

Maar als favoriet van alle honing kwam de zonnebloemhoning bij Mirella. Die is zo romig en vol van smaak, we kunnen er potten van leegeten. Ja dat is dan weer niet heel verstandig hè! De honing is favoriet bij onze kinderen, lekker op de pannenkoek en op een gewoon beschuitje. Deze honing gebruikte ik ook in de muntthee, wat net even wat extra’s geeft. Wist je dat de herkomst van deze honing echt van zonnebloemvelden in Europa komt? Bij Denise kwam als beste uit de bus de balsemienhoning. Heel zacht en licht is deze honing. Deze honing is afkomstig uit de Biesbosch, één van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland.

Honing & gezondheidhoningpotjes

In deze periode zitten veel mensen met een herfst dipje, onze huid wordt droger, we hoesten en proesten wat af en de weerstand neemt af. Honing is dan een mooie aanvulling op een gezonde levensstijl, bijvoorbeeld als alternatief voor een hoestdrank. Geloof mij, Denise heeft al een potje op. Hoesten en proesten dat ze deed, drie weken langs zoals je in haar laatste blog kunt lezen!

Honing zit vol met vitaminen en mineralen. Zo bevat honing vitamine B3, vitamine B2, vitamine B5, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium en zink.
Propolis gebruik je als natuurlijk antibioticum. Deze verhoogt onder andere je weerstand, heeft een ontstekingsremmende werking, maar heeft nog tal van gezondheidsvoordelen. De moeite waard om je eens in te verdiepen als je kwalen hebt waar je al langer mee rond loopt. Alles hierover vind je natuurlijk op de website van Lekker Honing.

Honing bevat natuurlijke suikers, dus altijd beter dan de bewerkte variant. Wel moet je ook met honing opletten als je bijvoorbeeld overgewicht hebt. Het is een balans van gezondheidsvoordelen en niet overmatig gebruik van deze lekkernij.
Eerlijk is eerlijk de honing is echt niet te vergelijken met honing die je koopt bij de supermarkt. De smaak is geweldig, je hebt zelfs volop keuze uit de verschillende soorten honing en je weet dat het van een goede plek komt. Dat vinden wij ook heel erg belangrijk.

Liefs!logo_home lekker honing

 

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *