Kookworkshop @ Korean Kitchen

Kennismaken met de Korean Kitchen

Op uitnodiging van Korean Kitchen zijn we met veel plezier deel gaan nemen aan hun kookworkshop in Amsterdam.
De Koreaanse keuken is voor ons nog niet bekend en wij wilden ons dan ook graag laten verrassen op deze avond.tafel

Ontvangst

Al lopende van de parkeergarage sloegen we de hoek om de straat in waar het pand zich moest bevinden. De gastheren Wonko en Randy stonden echter al voor de deur op de gasten te wachten en zo kwamen we met een warm en laagdrempelig welkom binnen. Meteen verzorgd met wat drinken in de hand en ondertussen de andere deelnemers verwelkomend en kennismakend. De sfeer was al heerlijk relaxed, daar houden wij van!

Aan het werk

Natuurlijk moesten we de keuken in. Wonko nam ons even kort mee in wat ons te wachten stond en de basis “regels en adviezen”workshop 2 voor het werken in de keuken werden ook even genoemd. We beginnen met het bereiden van een kleine bite. Je werkt in duo’s om de gerechten te maken en dat was natuurlijk een eitje voor Mirella en mij. Samenwerken in de keuken, al doen we het niet wekelijks, heeft inmiddels een soort van natuurlijk ritme en werkverdeling gebracht waardoor met weinig woorden het werk gedaan wordt. Na de bite moesten we aan de slag met het vlees marineren voor het hoofdgerecht.

bibimbapVervolgens mochten we de Bibimbap maken, een soort bowl die je voorbereid voor latere complete bereiding op de Koreaanse barbecue.

Aan de lange gezellige tafel konden we lekker eten en kletsen. Het eten was heerlijk. De Koreaanse keuken bevat veel groenten waar wij dol op zijn en in de basis werk je vooral met smaakmakers soja, sesamolie, peperpasta, bosui & knoflook. Heb je dat in huis dan kan je al lekker Koreaans koken.


Te onbekend naar onze mening!

Wij vinden de Koreaanse keuken nog een beetje te onbekend in Nederland en zijn blij dat we via de kookworkshop kennis hebben mogen maken met deze smaakvolle keuken! Een aanrader om te gaan ontdekken en begin dan vooral eens met de workshop bij Korean Kitchen. Op een hele leuke gezellige interactieve manier leer je de basis en smaken kennen en kun je van daaruit nog verder op ontdekking gaan! Je kun terecht op www.koreankitchen.nl voor meer informatie. En wil je zelf niet koken? Ze doen ook aan catering!

Bedankt Wonko en Randy voor deze toffe avond! Wij hebben weer inspiratie opgedaan. Want zo heeft Mirella al de Hollandse Bibimbap uitgevonden, het recept vind je hier.

Liefs!

workshop 1

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *