Hollandse Bibimbap

Hollandse Bibimbap

Hollandse Bibimbap

  • 1/2 bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1/2 broccoli
  • 250 g kipgehakt (of vegetarisch gehakt)
  • 1 kleine gesnipperde ui
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 potje doperwten
  • 1 punt paprika in stukjes gesneden
  • Voor een topping naar keuze:
  • 1 el chilivlokken of paprikavlokken
  • gesneden bosui
  • 1 wortel in rondjes gesneden
  • 1/2 avocado in stukjes gesneden
  • sesamzaad
  • 1 tomaat in kleine blokjes
  • Doe de bloemkool en broccoli roosjes in de blender met twee kopjes water en maal deze fijn tot de bloemkool de grootte van rijstkorrels heeft, indien nodig maal je in twee delen.
  • Laat de bloemkool en broccoli goed uitlekken in een vergiet en dep droog met keukenrol.
  • Zet opzij om verder te drogen.
  • Verwarm een scheutje olie in een ruime pan, pers het teentje knoflook uit in de pan en voeg de ui toe. Voeg de kipgehakt toe en bak rul op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus, sesamolie en de honing toe.
  • Doe de bloemkoolrijst, broccolirijst, doperwten in de pan bij de kipgehakt roer tot het geheel warm is.
  • Doe het geheel in een schaal en voeg toppings naar keuze toe. Evtueel kun je de wortel nog even 1-5 minuten in heet water koken, zodat deze beetgaar wordt.
  • Garneer met sesam zaadjes en nog wat extra sojasaus.
https://gezondedutchies.nl/recepten/diner/hollandse-bibimbap/