Het binnenzwembad, kan het anders?

Zwemmen en zwemles in het binnenzwembad

Dat bewegen goed voor elk mens is dat hoef ik niet meer te vertellen. Zwemmen is een lekkere bezigheid en je kunt er goed je lichaam mee trainen. Zomers zwem ik heel graag in het buitenbad van Zwaag. Lekker een frisse duik in de vroege morgen. Als het koud is of regent is het water eigenlijk nog lekkerder. Hoe enthousiast ik ook ben over buiten zwemmen, hoe ellendig ik mijzelf voel als ik een binnenzwembad in moet.

Binnenzwembad

Voor een ouder die een kind op zwemles heeft gehad is dit al heeel herkenbaar. Maar heb je geen kinderen dan kun je je vast herkennen in de ergernis van vieze harige kleedhokjes, losse pleisters slingerend rond de douches, wc’s die niet doorgetrokken worden en laat ik het nog maar niet hebben over alle gore dingen die in het zwembad drijven zichtbaar of onzichtbaar.
De geur van chloor maskeert de geur van urine, de hitte zorg dat je bedwelmd raakt zodat je niet meer kan nadenken over het waarom je er bent en de mierhoop aan kinderen zorgen voor afleiding aangezien je ze moet ontwijken bij het baantjes zwemmen.

Kortom het binnenzwembad is voor mij geen feestje. Daar waar ik zomers heerlijk baantjes trek in de buitenlucht, doe je me
‘s winters weinig plezier met een bezoek aan het binnenzwembad.


Zwemles

Er zijn de laatste tijd stevige discussies over schoolzwemmen, moet je het verplichten, moet je het vergoeden? Wat mij van vroeger vooral bij is gebleven is de schoolbus. Op vrijdag middag met de basisschool naar het zwembad. De haak die onder je buik ging als je dreigde te zinken, de strenge bad juf en de meester die duizend keer riep dat je wel moest luisteren. Door een gat zwemmen? Daar hadden we nog niet van gehoord. Ik kan wel concluderen dat wat ik in mijn ABC diploma heb geleerd nu al in de A variant zit en dan hebben we het nog niet over alle andere vormen van diploma zwemmen die er nu zijn, kikkerzwemmen, stoere kids zwemmen, alles in 1 zwemmen, zeemeerminzwemmen noem maar op.

Maar goed als ouders van twee kids hebben wij weinig keuze, wij willen dat onze kids kunnen zwemmen dus hup op zwemles. Bij de oudste hadden we al heel wat tranen gehad, maar na anderhalf jaar had bij toch mooi zijn A en B gehaald. Mede dankzij een paar extra lesjes in het buitenbad.

Nu moet de jongste op les, de ellende begint al bij het inschrijven. Wachtlijsten vol! Ik kan me toch voorstellen dat je op basis van geboortecijfers toch best aardig kan inschatten welke kindjes wanneer 4-5 jaar worden en wat er dan aan zwemles capaciteit nodig is?! Maar goed ons kind is ingeschreven en staat al geruime tijd op de wachtlijst. Maar dan komt het telefoontje, we mogen u verblijden dat uw kind kan starten met zwemles! Verblijden, nou serieus? Dat is dus gewoon stressen uit school, op onmogelijke tijden brengen en halen, niet meer je eten op tijd klaar kunnen hebben en een kleuter die boven haar bord met eten in slaap gaat vallen. Dit noemen ze pure blijdschap! Laten we het dan eens hebben over die zweet hokken. Ik sta daar in mijn goede goed weer een kind om te kleden, wat voor de les niet zo erg is echter na de les is mijn dochter droog maar is mijn t-shirt lekker vochtig van het zwembad water en het zweet van mijn rug afdrijft omdat ik met 20 andere moeders hutje mutje in een warm hok sta.

Aangenaam zwembad bezoek, hoe?

Aangezien bewegen goed is en zwemmen een hele goede sport, zou ik toch graag zien dat zwembaden inspiratie uit mijn blog trekken. Zorg eens goed voor al die moeders en vaders. Ontvangst met een kop thee of koffie, gratis zwemmen als je kind zwemt of een goede lounge hoek, tussendoor een lekkere smoothie kunnen bestellen. Oja en dan niet te vergeten in kleinere groepen zwemles geven, schonere hokjes en wc’s die glimmen van het chloor.

Wens me maar succes ik ga er weer een tijd tegenaan, hup op naar de eerste zwemles van mijn dochter!

Liefs Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *