Wortelcake met Noten

Wortelcake met Noten

19 oktober 2020
: 15 min
: 45 min
: 1 uur

Door:

Ingrediënten
  • 200 gr wortels fijn geraspt
  • 25 gr lijnzaad
  • 150 gr speltmeel
  • 25 gr zusto (suikervervanger)
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 0,5 - 1 cm stukje verse gember
  • 2 eieren
  • 100 ml gesmolten kokoslie (2 grote el niet gesmolten)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 el speculaaskruiden
  • 2 handjes noten (pecan, walnoot of een mix)
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Stap 2 Rasp de wortels fijn. Kan met een rasp opzetstuk in een keukenmachine. Ik gebruik hierna de keukenmachine met draaiende messen.
  • Stap 3 Voeg hier de lijnzaad, noten, gember, vanille extract en eieren aan toe. Zet de machine weer even aan tot alles goed gemixt is.
  • Stap 4 Meng met een garde in een kom de meel, bakpoeder, zout, zusto en speculaaskruiden samen.
  • Stap 5 Voeg dit bij de wortelmix in de keukenmachine.
  • Stap 6 Laat de keukenmachine draaien en voeg in twee keer de kokosolie toe. Meng nog even kort.
  • Stap 7 Vul een cakevorm met het beslag.
  • Stap 8 Bak 45-50 minuten in de oven.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *