Wortelcake met Noten
19 oktober 2020
: 15 min
: 45 min
: 1 uur
Ingrediënten
- 200 gr wortels fijn geraspt
- 25 gr lijnzaad
- 150 gr speltmeel
- 25 gr zusto (suikervervanger)
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 0,5 - 1 cm stukje verse gember
- 2 eieren
- 100 ml gesmolten kokoslie (2 grote el niet gesmolten)
- 1 tl vanille extract
- 1/2 el speculaaskruiden
- 2 handjes noten (pecan, walnoot of een mix)
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Stap 2 Rasp de wortels fijn. Kan met een rasp opzetstuk in een keukenmachine. Ik gebruik hierna de keukenmachine met draaiende messen.
- Stap 3 Voeg hier de lijnzaad, noten, gember, vanille extract en eieren aan toe. Zet de machine weer even aan tot alles goed gemixt is.
- Stap 4 Meng met een garde in een kom de meel, bakpoeder, zout, zusto en speculaaskruiden samen.
- Stap 5 Voeg dit bij de wortelmix in de keukenmachine.
- Stap 6 Laat de keukenmachine draaien en voeg in twee keer de kokosolie toe. Meng nog even kort.
- Stap 7 Vul een cakevorm met het beslag.
- Stap 8 Bak 45-50 minuten in de oven.