Warme Mango Taart

Warme Mango Taart

19 oktober 2020
: 20 min
: 1 uur 15 min
: 1 uur 35 min

Een “Apfelstrudel” in een totaal nieuw jasje!

Door:

Ingrediënten
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr tarwe bloem
  • 150 gr zusto
  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 citroen, rasp
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 banaan
  • 5 el kwark
  • 1 mango
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 zakje bevroren mango
  • handje pacan noten
  • springvorm 30 cm
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in. Bedek de bodem met een bakpapiertje.
  • Stap 2 Mix de eieren, banaan en zusto tot een luchtig beslag en zet deze even weg.
  • Stap 3 De boter, zelfrijzend bakmeel, tarwemeel, citroen rasp en kwark in de keukenmachine mixen tot een deeg.
  • Stap 4 Snijdt de mango in mooie schijven en leg deze in een stervorm in de springvorm op het bakpapier.
  • Stap 5 Voeg nu het natte mengsel bij het deeg en lepel door elkaar heen. Zorg ervoor dat het een luchtig geheel blijft.
  • Stap 6 Verdeel nu het beslag over de mango in de springvorm.
  • Stap 7 Bak de cake 40 minuten in de oven op 175 graden.
  • Stap 8 Haal de cake uit de oven en zet de oven naar 65 graden.
  • Stap 9 Haal de cake uit de vorm, keer hem om zodat de mango naar boven komt.
  • Stap 10 Zet de cake 30 minuten op 65 graden terug in de oven.
  • Stap 11 Maak ondertussen de mango crème door bevroren mango in de keukenmachine te mixen met 150 ml van een blikje kokosmelk. Je krijgt een ijsachtige structuur.
  • Stap 12 Serveer de warme, iets wat kleffe cake met frisse koude mango crème.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *