Warme Mango Taart

Warme Mango Taart

19 oktober 2020
: 20 min
: 1 uur 15 min
: 1 uur 35 min

Een “Apfelstrudel” in een totaal nieuw jasje!

Door:

Ingrediënten
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr tarwe bloem
  • 150 gr zusto
  • 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 citroen, rasp
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 banaan
  • 5 el kwark
  • 1 mango
  • 150 ml kokosmelk
  • 1 zakje bevroren mango
  • handje pacan noten
  • springvorm 30 cm
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in. Bedek de bodem met een bakpapiertje.
  • Stap 2 Mix de eieren, banaan en zusto tot een luchtig beslag en zet deze even weg.
  • Stap 3 De boter, zelfrijzend bakmeel, tarwemeel, citroen rasp en kwark in de keukenmachine mixen tot een deeg.
  • Stap 4 Snijdt de mango in mooie schijven en leg deze in een stervorm in de springvorm op het bakpapier.
  • Stap 5 Voeg nu het natte mengsel bij het deeg en lepel door elkaar heen. Zorg ervoor dat het een luchtig geheel blijft.
  • Stap 6 Verdeel nu het beslag over de mango in de springvorm.
  • Stap 7 Bak de cake 40 minuten in de oven op 175 graden.
  • Stap 8 Haal de cake uit de oven en zet de oven naar 65 graden.
  • Stap 9 Haal de cake uit de vorm, keer hem om zodat de mango naar boven komt.
  • Stap 10 Zet de cake 30 minuten op 65 graden terug in de oven.
  • Stap 11 Maak ondertussen de mango crème door bevroren mango in de keukenmachine te mixen met 150 ml van een blikje kokosmelk. Je krijgt een ijsachtige structuur.
  • Stap 12 Serveer de warme, iets wat kleffe cake met frisse koude mango crème.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *