Warme Mango Taart
19 oktober 2020
: 20 min
: 1 uur 15 min
: 1 uur 35 min
Een “Apfelstrudel” in een totaal nieuw jasje!
Ingrediënten
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr tarwe bloem
- 150 gr zusto
- 250 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 1 citroen, rasp
- 2 eieren, op kamertemperatuur
- 1 banaan
- 5 el kwark
- 1 mango
- 150 ml kokosmelk
- 1 zakje bevroren mango
- handje pacan noten
- springvorm 30 cm
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in. Bedek de bodem met een bakpapiertje.
- Stap 2 Mix de eieren, banaan en zusto tot een luchtig beslag en zet deze even weg.
- Stap 3 De boter, zelfrijzend bakmeel, tarwemeel, citroen rasp en kwark in de keukenmachine mixen tot een deeg.
- Stap 4 Snijdt de mango in mooie schijven en leg deze in een stervorm in de springvorm op het bakpapier.
- Stap 5 Voeg nu het natte mengsel bij het deeg en lepel door elkaar heen. Zorg ervoor dat het een luchtig geheel blijft.
- Stap 6 Verdeel nu het beslag over de mango in de springvorm.
- Stap 7 Bak de cake 40 minuten in de oven op 175 graden.
- Stap 8 Haal de cake uit de oven en zet de oven naar 65 graden.
- Stap 9 Haal de cake uit de vorm, keer hem om zodat de mango naar boven komt.
- Stap 10 Zet de cake 30 minuten op 65 graden terug in de oven.
- Stap 11 Maak ondertussen de mango crème door bevroren mango in de keukenmachine te mixen met 150 ml van een blikje kokosmelk. Je krijgt een ijsachtige structuur.
- Stap 12 Serveer de warme, iets wat kleffe cake met frisse koude mango crème.