Wortel Pompoen Cake

Wortel Pompoen Cake

17 maart 2020
: 10 min
: 60 min
: 1 uur 10 min

Je kunt bij het mengsel voor het bakken nog gehakte walnoten en of kaneel in plaats van koekkruiden toevoegen.

Door:

Ingrediënten
  • 200 gr ongekookte wortel geraspt
  • 100 gr gekookte pompoen stukjes
  • 6 dadels
  • 150 ml (haver) melk
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr havermeel
  • 100 gr speltbloem
  • 1 el koekkruiden of speculaaskruiden
  • 1,5 el bakpoeder
  • Snuf zout
  • 25 gr zusto suikervervanger
  • 2 eieren
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Mix de pompoen met de wortel en dadels in de keukenmachine.
  • Stap 3 Voeg hier de melen, bakpoeder, zout en koekkruiden aan toe. Mix kort.
  • Stap 4 Zodra alles gemengd is doe je de eieren en de havermelk erbij en mix dit tot een beslag.
  • Stap 5 Vul een bakvorm die je eventueel eerst bekleed met bakpapier.
  • Stap 6 Vul de bakvorm met het beslag.
  • Stap 7 Bak de cake 45-60 minuten. Prik in het midden met een satéprikker of de cake gaar is.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *