Wortel Pompoen Cake
17 maart 2020
: 10 min
: 60 min
: 1 uur 10 min
Je kunt bij het mengsel voor het bakken nog gehakte walnoten en of kaneel in plaats van koekkruiden toevoegen.
Ingrediënten
- 200 gr ongekookte wortel geraspt
- 100 gr gekookte pompoen stukjes
- 6 dadels
- 150 ml (haver) melk
- 100 gr amandelmeel
- 100 gr havermeel
- 100 gr speltbloem
- 1 el koekkruiden of speculaaskruiden
- 1,5 el bakpoeder
- Snuf zout
- 25 gr zusto suikervervanger
- 2 eieren
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stap 2 Mix de pompoen met de wortel en dadels in de keukenmachine.
- Stap 3 Voeg hier de melen, bakpoeder, zout en koekkruiden aan toe. Mix kort.
- Stap 4 Zodra alles gemengd is doe je de eieren en de havermelk erbij en mix dit tot een beslag.
- Stap 5 Vul een bakvorm die je eventueel eerst bekleed met bakpapier.
- Stap 6 Vul de bakvorm met het beslag.
- Stap 7 Bak de cake 45-60 minuten. Prik in het midden met een satéprikker of de cake gaar is.