Waarom diëten niet werkt…

Waarom zou je op dieet gaan?

De hamvraag! Want waarom kies je hiervoor? Over het algemeen ga je diëten omdat je kilo’s kwijt wilt én snel. En inderdaad dat resultaat boek je wel met een dieet, welke dan ook, want ja allemaal hebben ze hetzelfde effect. Het ene dieet werkt of past beter bij je dan het andere en keus genoeg, toch? Vervolgens ben je ook nog eens snel overtuigd als je na lange tijd een vriendin weer ziet die toch even snel vijf kilo is afgevallen, wauw! Dat wil jij ook natuurlijk… dus daar ga je…

Je begint met grote motivatie en doorzettingsvermogen, want jij kan dit ook, toch? Natuurlijk kan jij dit, want je hebt een doel voor ogen en dat doel ga je halen. Voor je het weet zijn de eerste twee kilo’s er af! Yes!

kracht

Wat doe je jezelf aan?

En ik denk bij mezelf, wat doe je jezelf aan? Want het kan anders en jij weet ook wel dat je het resultaat niet vast houd als je niet iets drastisch anders gaat doen. Ik wil het liefst heel hard tegen je roepen; ‘Je eet die vijf kilo er zo weer aan als je stopt met je dieet en je weer door gaat met hoe je er voor bezig was.  Ik wil je zo graag helpen!’. Maar je bent eigenwijs en je bent terecht blij met je behaalde resultaat. Dus wuif je mijn advies in de wind. Enkele maanden later sta je voor de spiegel en zit er toch weer wat gewicht aan, meer dan je zou willen. Dan denk je aan deze blog en aan mij, helaas, want ik heb stiekem wel gelijk. Echter zal ik nooit tegen je zeggen, ik heb het je gezegd, ik heb je gewaarschuwd, al die verspilde energie en kracht, nee dat zou ik je nooit zeggen. Ik omarm je en zeg; ‘kom laten we het samen doen’.

gezond afvallen

Beetje to much Denise

Nu moet je bovenstaande even met een knipoog lezen hè dames en heren. Maar ik word er oprecht verdrietig van als ik mensen in mijn omgeving hoor ‘ik ben (weer) op dieet’. Ik wil niet eens weten welk dieet, ik wens je succes en hoop dat het je brengt wat je er van verwacht, liever wil ik je helpen. Echt, ik weet niet alles beter, maar vanuit Gezonde Dutchies kunnen we je wel het juiste pad op sturen waarbij je het gewenste resultaat boekt en dit ook zo houdt. Ja de weg is langer, op een andere manier intensiever, maar ook effectief en nog belangrijker gezond!

Redenen waarom je niet moet diëten

Ik heb mijn punt wel gemaakt denk ik. Toch wil ik je nog even verduidelijken waarom een dieet volgen nadelig is:

  • diëten is een korte termijn visie;
  • je bent meer negatief bezig met voeding dan positief;
  • je ontneemt je zelf te veel, genieten van eten staat niet bovenaan;
  • het heeft geen positief effect op je humeur en je hormoonhuishouding;
  • je stofwisseling vertraagt, je lijf gaat in spaarstand;
  • het bekende jojo effect, je kan zomaar juist zwaarder worden dan je voorheen was;
  • diëten kost je onnodig veel geld;
  • je krijgt niet altijd alle benodigde voedingsstoffen en energie binnen om je lichaam gezond te houden.

Nou, meer hoef ik niet te zeggen toch?

Liefs,

Denise

Kennismaken met een gezonde levensstijl zoals Gezonde Dutchies, start dan met ons boek!

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *