Bloed, zweet en ……

Wel of geen tranen?

Oké als je aan deze blog begint hoop ik dat je vrouw bent, of een man die heel veel begrip heeft voor vrouwelijke problemen. Zo niet, sla deze update dan even over. Je bent gewaarschuwd! In mijn laatste blog twee weken geleden deelde ik mijn haat en liefde verhouding met eten. Ik wilde een aantal vakantie kilo’s er af hebben en gewoon weer betere voeding tot mij nemen. Ik beloofde jou dat je een update zou krijgen, nou bij deze.

mirella blogResultaat

Allereerst wil ik iedereen aanraden om niet de week voor je menstruatie te beginnen met afvallen. Het gewicht van het vasthouden van vocht vliegt er aan in deze periode en dat werkt niet echt motiverend, dus dat is stom. De week van je menstruatie is meestal ook geen feestje. Uiteraard startte ik wel in die week met als resultaat dat ik niks was afgevallen! Pfff niet echt een slim startmoment dus.

Het kan nog stommer, ga namelijk niet elke dag op de weegschaal staan, ik deed dat wel. Ik heb zelfs de batterijen verwisseld, want het kon toch niet zo zijn dat er niets gebeurde. Voor mijn gevoel was ik zo goed bezig! En die weegschaal bevestigde dat helaas niet. Wij zijn sindsdien geen vrienden meer, dat snap je wel toch?!

Maar wat ging er wel goed? Ik heb super lekker en afwisselend gegeten. Dit met een goede focus op een balans in koolhydraten, vetten en eiwitten. Ik gebruik een app om mijn voeding bij te houden, het geeft mij inzicht en helpt me goed bij de juiste keuzes maken. Ik kwam er ook achter dat ik toch weer in mijn oude patroon was gevallen. In mijn geval is dat te weinig eten en teveel koolhydraten. Als je het nog niet wist, ja ook van weinig eten kom je aan.

Ook ging het sporten super goed! Ik ben twee keer gaan bootcampen, heb een keer baantjes getrokken in het zwembad en twee keer mijn wandelschoenen aangetrokken om een paar kilometers te wandelen. Ik zeg well done! Alleen nu dus wel een beetje de spieren overbelast, helaas loop ik als een oud vrouwtje haha.

sporten

Conclusie

Het kan natuurlijk zijn dat ik spieren aan het kweken ben, die wegen zwaarder dan vet toch. Al met al, ben ik goed bezig en zet ik gewoon door. Hoewel ik nu geen kilo kwijt ben, voel ik me wel weer beter en fitter. Dat is net zo belangrijk.
Over twee weken weer een update, want ik ga nog steeds voor die kilo’s afvallen en centimeters kwijtraken!

Liefs,

Mirella


Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *