Tof project Ekoplaza ten einde!

Wat een tof project, we kunnen echt niet anders zeggen. We mochten 5 weken lang voor Ekoplaza koken, maar met een opdracht. Duurzame, verantwoorde producten gebruiken en maximaal vijf ingrediënten voor een gerecht gebruiken. We waren dus veel in de lokale Ekoplaza winkel te vinden, jeetje wat is er een keuze. Wij zijn niet puur biologisch, want we kiezen ook wel eens voor gemak en op prijs. Eerlijk en open zijn we daarover dus liegen niet dat we al onze weekboodschappen bij de Ekoplaza haalden.

5xlkkrdr

Wat heeft het ons opgeleverd?

We hebben een andere kijk op de wereld gekregen, dat begon eigenlijk al tijdens ons bezoek aan De Chocolademakers tijdens de kick off van Ekoplaza. Snappen we nu nog beter waar biologisch echt voor staat en wat er allemaal anders kan. Overigens hebben de mannen achter de chocolade makers er een mannelijke fan bij, Rick de man van Mirella is er dol op. Dus vaste prik een reepje mee elke week.

Onze creativiteit is enorm aangesproken in deze weken, waar we eerst dachten; wat gaan we hier van maken, kwamen later al de lekkerste combinaties over tafel. Het is gewoon een hele leuke uitdaging om met weinig producten, goed, gezond en simpel te koken. We hebben alle recepten online gezet op onze site, dus neem gerust een kijkje.

koekjes ijs
Koekjes IJs

Meer over Ekoplaza

Ekoplaza staat voor biologisch. Ze zijn een biologische supermarktketen en willen jou ondersteunen in een gezonde, biologische leefstijl. Ze geloven dat de bodem de basis van alles is. Als we de aarde goed behandelen, levert deze gezonde, smakelijke producten op. Vol voedingsstoffen en rijk aan smaak. Deze producten vind je in hun winkels, zonder synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen. Voedsel zoals het bedoeld is.

Ekoplaza wil dat iedereen kan genieten van een gezonde, biologische leefstijl. Daarom bieden ze goede producten voor een eerlijke prijs. Je kunt ervan op aan dat al hun producten 100% biologische gecontroleerd zijn en ze bieden de boeren, telers en producenten hiervoor een goede prijs.

Tot slot

Wat ons wel opviel is dat we gemiddeld meer geld kwijt waren voor onze boodschappen. Omdat Gezonde Dutchies alle lagen van de bevolking wil inspireren gezonder te eten, vinden wij de betaalbaarheid van producten ook van belang. Daarom adviseren we ook zeker mensen met een klein portemonnee  om keuzes te maken, kies bewust voor het ene product van je prijsvechter en het andere product van Ekoplaza. Maak een combi en kook net als ons creatief met weinig producten, zo voorkom je dat het onnodig duurder wordt.

snack balletjes
Snack balletjes

Liefs,

Mirella


Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]

Tripjes naar de supermarkt

Tripjes naar de supermarkt

Supermarkt stress Je kent het wel, huilende kinderen, rijen waar er echt meer dan vier wachtenden zijn, lege schappen en geen parkeerplek. Oh wat een hekel kan ik hebben aan die wekelijkse klus het tripje naar de supermarkt! Aan de andere kant ben ik helemaal […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *