Vriend en Vijand

Eten, mijn vriend en mijn vijand!

Dat ik liefde voor eten heb, dat kan jullie niet ontgaan zijn. Die liefde is er bij mij met de paplepel in gegoten. Thuis toen ik klein was aten we vaak aardappels met groenten, het lekkerste vond ik de rode kool met gehaktballen van mijn moeder. Mijn vader werkte op zee, maar als hij dan aan land was dan kookte hij graag! We aten de heerlijkste rijsttafels, zijn zelf gebakken brood en mijn moeder bakte vaak een lekkere taart. Op vrijdag avond ging ik naar de supermarkt om toastjes met lekkers te kopen, dat was onze snack tijdens tv of film avond.

Passie
Nog steeds heeft mijn moeder passie voor taart. Mijn vader volgt regelmatig een kookcursus en heeft een kook clubje.
Ja die liefde is goed gevoed bij mij dus ook die Bourgondische inslag! Ja oeps, biertje hier, wijntje daar, hapje overal wat van nemen, zoetige snacks en taarten, ik kan het allemaal wel waarderen. Daarom is foodbloggen de ideale hobby, niks leukers en lekkerders dan nieuwe dingen proberen en recepten ontwikkelen.

Vijand
En hier is dan ook meteen mijn grootste vijand. Helaas heb ik niet het lichaam dat alles maar tot zich kan nemen en er niks gebeurd. In tegenstelling tot mijn man en zoon, die alles kunnen eten wat los en vast zit. Bij mij gaat elk pondje door mijn mondje! Ik kan slecht tegen koolhydraten en helaas ben ik ook gebaat bij regelmatig en vezelrijk eten. Voor mij is mijn eigen weekmenu eigenlijk het beste “als ik me er nu ook eens aan ging houden “.

Ik mag zo vaak nieuwe producten uit proberen en krijg ook regelmatig opdrachten om creatieve recepten te verzinnen en die moet je dan ook proeven! Kortom ik moet aan mijzelf toegeven en aan de rest van de wereld, aan jullie, dat ik toch weer 7 kilo ben aangekomen. Ik heb het er gewoon weer aan gegeten. Hoe triest is dat, wat een sukkel ben ik ook!
Ik hoor jullie denken….
Het is en blijft een strijd, welke ik meestal door mijn gebrek aan wilskracht en door mijn foodblog hobby verlies.

Verandering!
Tijd voor een stevige aanpak! Ik heb mijn oude vertrouwde personal coach weer in de arm genomen. Bij Saskia ga ik tot het uiterste en ze is mijn stok achter de deur. Ja ik ben ook maar een mens en heb die stok soms keihard nodig. Waar ik anderen help, coach en inspireer, heb ik dat zelf ook wel eens nodig. Iemand die mij coacht en inspireert alles uit mezelf te halen, mijn geweten. De komende weken zal ik mijn verhaal met jullie delen, het verhaal van beter eten, beter voor mijzelf zorgen en de wilskracht om die 7 kilo er weer af te trainen!

Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen! Wil jij je persoonlijke verhaal met mij delen? Mail dan jou verhaal naar info@gezondedutchies.nl.

Liefs,

Mirella

Rate this post

Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]1 thought on “Vriend en Vijand

  • Wat een mooi stukje , Mirel en je toont wel wilskracht door Saskia weer in de arm te nemen!!
    Heel veel succes, en ik weet zeker dat het je gaat lukken!!

    Liefs, Andrea

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *