5xLKKRDR met Ekoplaza

De 5xLKKRDR met Gezonde Dutchies

Toen wij de vraag kregen om met Ekoplaza samen te werken in de LKKRDR weken werden we meteen enthousiast! We houden van koken, liefst puur natuur en we staan voor simpel, snel en gezond! Deze combi gaat natuurlijk perfect samen met de missie van Ekoplaza. Tijdens de LKKRDR-weken laten we zien wat de producten van Ekoplaza onderscheidend biologisch maakt en hoe we ons inzetten om het leven lekkerder te maken. Bewust, gezond, eerlijk, lekker en scherp geprijsd. Acht weken lang kan je genieten van LKKRDR aanbiedingen en producten met hoge kortingen, hebben we LKKRDR bespaar-recepten met 5 ingrediënten en kun jij bij Ekoplaza tips lezen om LKKRDR te eten en te leven.

Ons avontuur begon in de chocolade fabriek van de choclatemakers in Amsterdam Noord. Alle ins en outs over hoe de chocolade gemaakt wordt kregen we te horen evenals de wijze waarop de industrie rondom cacao in elkaar zit. Er volgde nog een rondleiding door de fabriek en werden bijgepraat over de herkomst van de cacao bonen. Een super interessant verhaal!

Chocolade
Het leukste voor ons waren natuurlijk de smaaktesten, want wij houden zeker wel van een stukje chocolade. Èchte chocola is chocola die met aandacht op ambachtelijk manier gemaakt is. Bewust, duurzaam en van topkwaliteit, met zo min mogelijk toevoegingen. De smaak van de boon staat centraal. De regio en omstandigheden waaronder cacaobonen groeien, dat proef je in de chocola.

En dat proefden wij ook echt! Hoewel deze reep duurder is dan de gemiddelde reep, was duidelijk dat dit kwalitatief goede chocolade betrof en zijn prijs waard was. Er blijft een fijne goede chocolade smaak in je mond achter, de reep vult, je geniet er van. De smaken zijn ook heel divers, zodat er voor ieder wat wils is. Wil je meer weten check https://www.chocolatemakers.nl/

Na het bezoekje aan de chocolade fabriek mochten we nog meer eten, wat is foodbloggen toch een vervelende job 🙂 Er stonden heerlijke hapjes klaar gemaakt door Hier en nu comfort food, Proef de Passie voor Puur, dat zie je ook terug in onze foto’s. Wow wat een smaak explosie en dat onder het genot van een alcoholvrije prosecco, ja echt mensen die bestaat, hoewel wij een echte alcoholische versnapering ook best hadden gevonden. Er wordt gewerkt met verse, veelal biologische en lokale producten uit het seizoen om die vervolgens te verwerken tot smakelijke gerechten die net even anders zijn dan anders.

FoodhuggersWe hebben enorm veel inspiratie opgedaan die avond en bovendien gingen Denise en ik met leuke spullen naar huis. We kregen een kookboek, de spullen voor de eerste challenge en we kregen foodhuggers. Wat? Wat zijn foodhuggers, hoor ik je vragen…
Foodhuggers, dit zijn siliconen vormpjes die sluiten je potjes of blikjes perfect af. Je kunt er half gebruikt en gesneden groenten en fruit in vers houden. In plaats van het gebruiken van een plastic zakje of bakje. Kijk maar eens op instagram bij foodhuggers, mega handig!

Ps. Wist je dat we jaarlijks ruim 40 kilo voedsel per persoon verspillen en we onnodig veel single-use plastics gebruiken. Tijdens de LKKRDR weken kun je in alle Ekoplaza winkels sparen voor Food Savers. Hiermee houd jij je voedsel langer vers en bespaar je onnodig plastic gebruik!

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer food inspiratie, de recepten die we deze weken maken kun je gratis terugvinden op onze site.

Liefs,

Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *