Voel me een beetje SAP

Ik voel me een beetje SAP

water-drink-detox-detox-water-

Wij van Gezonde Dutchies zijn overal voor in, we kunnen tenslotte niet oordelen voor dat we dingen zelf geprobeerd hebben! Daarom ging ik drie dagen de slim- detox sap kuur van Uzuma proberen.

Waarom zou je, jezelf slimmen aan doen, was mijn eerste gedachte?! Voor mij is het een manier om te kijken of ik dat ellendige lichaam van mij even kan resetten! Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, heb ik momenteel niet zo’n goede verhouding met mijn weegschaal. Ik sta namelijk stil of erger ik kom aan! Met deze flesjes sap hoop ik de boel weer in beweging te krijgen.

Hoe is het gegaan?

Dag 1 ik start ’s ochtends met twee glazen water en het eerste sapje. De smaak valt me niet tegen, maar zo’n flesje is wel snel leeg zeg. Is dat alles? Ik moet zo nog zwemmen, lukt dat op één zo’n sapje?! Ik app Denise in alle vroegte, helppppp ik heb honger. Ik besluit toch maar even een cappuccino erbij te nemen, tenslotte heeft ieder zijn verslaving. Toch maar mijn zwempak aan getrokken en twintig baantjes gaan zwemmen. Al gauw vergeet ik mijn lege maag. Bij thuiskomst mag ik alweer een sapje en water, zo dat is lekker! Je mag zeven sapjes op een dag en daar ben ik wel heel blij mee, tegen de tijd dat ik weer honger krijg mag er weer een sapje in. Tussendoor drink ik steeds water, de wc is mijn beste vriend inmiddels want ik plas me een ongeluk! En ja dames ook mijn darmstelsel loopt leeg.

De eerste dag gaat verassend goed, het is goed vol te houden en ik heb me maar een keer een beetje slapjes gevoeld. ‘s Avonds is het lastiger, want leuk dat ik een sap kuur doe, maar manlief en kinderen gaan er toch vanuit dat ik een maaltijdje op tafel zet. Oké dat is dus wel even een ramp momentje en kan ik sterk afraden om te doen. Die geur, textuur van eten, de warme rook uit de pan, de mooi opgemaakte borden…..ik geef het toe ik ben verliefd op eten! Ik zet alles op tafel en besluit me maar terug te trekken op de werkkamer en niet langer mijzelf te kwellen.

Dag 2 gaat weer beter dan gister, ik heb eigenlijk nergens last van! Tussendoor besluit ik wel even een bak aardbeien op te eten, ik kan niet meer zonder kauwen. Wat een genot, even iets tussen mijn kiezen. Deze dag verder geen bijzonderheden.

Dag 3 is de makkelijkste dag, mijn lichaam lijkt gewend aan de sapjes en ik vergeet ze bijna op tijd te nemen! Gelukkig is er een handige app die mij meld dat ik weer een flesje sap mag. Ik voel me goed, heb gezwommen en ook veel gestudeerd. Dus het lijkt erop dat je lichaam zich snel aanpast aan deze nieuwe manier van “eten”.

Dan mijn doel; de weegschaal weer in beweging krijgen! Dat is gelukt, ik ben in drie dagen tijd 1.2 kilo lichter en dan moet de maandelijkse er nog aankomen ook. Maar dan de hamvraag, is het vooral het vocht wat mijn lichaam kwijt is? Zit het er zo weer aan, of heeft deze korte boost echt even zin gehad!? Mijn persoonlijke conclusie; de meeste sapjes zijn lekker, op één smaak na, maar smaken verschillen natuurlijk. De sapjes zijn voedzaam en drie dagen een kuurtje doen is prima vol te houden. Het zet je lichaam even op reset en daarna kun je weer door met gezonde voeding. Op de vraag zou je dit een week doen? Ik niet, het is voor mij te heftig. Ik zou meer naar een combinatie zoeken, bijvoorbeeld zoals in hun FIT programma.

Lees er meer over op de website van Uzuma.

Liefs,

Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *