#DETOX

Detoxendetoxen sap

Je hebt vast wel eens gehoord over verschillende manieren van detoxen. Er zijn talloze producten te koop, in de vorm van pillen, thee en poeders om je lichaam te reinigen, je lichaam te ontdoen van gif-en afvalstoffen, oftewel te detoxen. Gelukkig bestaat er ook een manier van detoxen  door middel van verse sapjes, zoals bijvoorbeeld die van Uzuma. Aan Mirella en mij de schone taak deze vorm uit te proberen. Mirella ging drie dagen voor een slim challenge, ik voor de detox variant.

Ik blik even met jullie terug hoe deze dagen voor mij geweest zijn.
Dag 1 begin ik natuurlijk met volle moed, spannend hoe de sapjes zullen smaken en even uitvogelen hoe het werkt. Elke twee uur een voorgeschreven sapje nemen binnen een periode van 14 uur, op het juiste moment met een extra glas water. Dat moet lukken!Ik houd de hele dag een gevoel dat ik wat moet eten, niet echt honger, maar een soort ontwenning, je lijf vraagt ergens om. Ben ook wat lichtjes in mijn hoofd, wat te verklaren is…toch nog afkicken van suikers! Spontaan val ik ook nog in om twee uur mom in balance training te geven die avond. Dat stond absoluut niet in de planning gezien mijn detox kuur, ik wilde me zo rustig mogelijk houden. Ik neem dan toch nog even een wortel, gek genoeg was ik na één wortel al voldaan! Wie mij een beetje kent weet dat ik graag eet, dus komt dit vast als een schok 😉

Dag 2 gaat al makkelijker, het spannende is er af, je weet wat je te wachten staat. Hoewel ik toch behoefte houd om te willen eten… wat zorgt dat ik me begin af te vragen of willen eten een verslaving is. Mijn lijf is nu eenmaal gewend om een aantal keer per dag gevoed en gevuld te worden. Ik ga dus steeds meer nadenken over wat ik voel gebeuren, of ik het echt mis, of het signalen zijn van mijn lijf waar ik iets mee moet? Wanneer er weer bijna twee uur voorbij is en mijn volgende flesje sap moet drinken merk ik al aan mijn lichaam dat het er om vraagt.

Oh en niet onbelangrijk ik moet enorm vaak plassen! Die andere boodschap op het toilet doe ik echter bijna niet. Denk dat mijn voedsel al volledig verteerd was?
Ik ben ook nog eens een soort van hooked aan Instagram, maar deze dagen scroll ik bewust even niet door mijn tijdlijn met allemaal lekker makende food foto’s. Dus even geen likes, gewoon uit zelfbescherming…zucht …en zelf volop in de keuken staan en lekkere dingen maken, daar pas ik ook even voor!

Dag 3 ga ik wat betreft de kuur fluitend door, maar de sapjes hoe lekker ze in de basis ook zijn, krijg ik iets moeilijker weg. ’s Avonds sta ik andijviestamppot voor mijn man en dochter te maken en wil eigenlijk aanvallen op die pan. En wanneer ik dat denk, zegt mijn man; ‘Kom op je bent er bijna, nog even doorzetten’. Wat een lieverd, dat maakt dat ik aanschuif aan tafel en zit te kijken hoe zij lekker zitten te eten. Gelukkig heb ik weer een stukje afleiding in een uurtje training geven die avond. Wanneer ik thuis kom plof ik op de bank met mijn laatste flesje sap en een kop thee.

De volgende dag is toch wel spannend, want na de frustratie van de weegschaal vorige week, ben ik benieuwd wat er nu aan kilo’s weergegeven wordt. Ik schatte in dat ik wel wat kwijt ben, mijn buik is ook minder opgeblazen. En ja hoor de weegschaal is mijn vriend deze morgen, want ben maar liefst 1,5 kilo kwijt in 3 dagen. Ik voel me verder goed, zit lekker in mijn vel, kan mijn positieve lijn van weer wat mindere hoeveelheden eten doorpakken. En hopelijk heeft deze detox kuur mijn lijf van binnen een boost gegeven om op dit gewicht te blijven.

Voor meer informatie over de detox kuur van Uzuma, klik je hier.

Liefs,

Denise

Rate this post


4 thoughts on “#DETOX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *