Voedselgoeroes?!

Voedselgoeroes?!

Ik zag een artikel voorbij komen van Sylvia Witteman in de Volkskrant; Voedselgoeroes: knappe, slanke jonge huppelkutjes. Dat is de titel, oef, daar komt een ongezouten mening over de hype van gezond eten. De titel intrigeert me, dus lees ik verder. En grappig genoeg kan ik er met een lach doorheen lezen, want ze zegt gewoon rake dingen.

Toch vind ik het daarentegen bijzonder dat we wel al decennia lang accepteren dat er zo veel verschillende soorten diëten bestaan, die ook nog eens heel veel geld kosten! En dat we nu de huidige voedselgoeroes afkraken, waarvan de meesten gewoon staan voor eerlijke en gezonde voeding, die je gewóón in de supermarkt koopt. Dus weg met de potten poeders en repen die maaltijdvervangend werken, weg met pillen die je zo gezegd 10 kilo laten afvallen, weg met slimming thee en sapjes.
Wanneer pakken we dat eens aan!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dan liever 100 van die voedselgoeroes voorbij zie komen die het hebben over échte voeding. Ook al maken ze hier en daar een beredenering-foutje of zijn ze niet helemaal goed voorgelicht over bepaalde voedingstoffen. Daarmee graven zij hun eigen graf en worden zij gebruikt als voorbeeld, zoals in het artikel van Sylvia Witteman.
Voor supermarkten breekt er een nieuwe markt open, dat is wel weer een ander gevaar, maar daar schrijf ik een andere keer wel over. Er is wel ook een heel groot voordeel, men gaat bewuster om met voeding en maakt andere keuzes.

blog voedselgoeroes

Zijn wij dan anders?

Door het artikel ben ik weer even terug gegaan naar het doel van Gezonde Dutchies. Waarom zijn Mirella en ik naar de kamer van koophandel gegaan, hebben we een bedrijfje gestart in deze branche? Juist omdat we door deze gekte van foodbloggers en zogenoemde uitvinders van nieuwe afvalmethodes, wij de balans willen bieden. Gezond leven is belangrijk, maar dat betekent niet dat alles wat we ooit deden slecht is. Dat je geen gewone melk meer mag drinken, een ei mag eten of vlees niet in boter mag braden. Nee het gaat om de juiste keuzes maken en om te kiezen wat bij jou en je doelen past. Want heel eerlijk, echt niemand weet wat perfect is, elk lichaam en elke behoefte is anders. Ons doel is om een bij jouw passende vorm van gezond leven te vinden, die normaal wordt. Geen dieet, geen moeilijk gedoe.

We staan natuurlijk wel voor het gebruik van een aantal voedingsmiddelen en vooral voor het weglaten van een aantal voedingsmiddelen of stoffen. Maar balans is het sleutelwoord!

En nu ik dit op schrijf, word ik blij, want we werken echt zo hard om die boodschap de wereld in te krijgen. Dus blijf ons volgen, want er gaan mooie dingen gebeuren. En wat betreft de knappe, slanke en jonge huppelkutjes, nou Mirella en ik zijn gewoon volkomen normaal 😉

Liefs,

Denise

PS. Benieuwd naar het artikel? Lees hem hier!

Rate this post

Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *