Vegetarische Ovenschotel
29 januari 2020
: 15 min
: 25 min
: 40 min
Ingrediënten
- Zak voorgekookte krieltjes
- 1 el milde olijfolie
- 1 courgette
- 200 gr wortels
- pakje vleesvervanger kip
- 150 gr diepvries erwten
- 1 klein kuipje crème fraiche
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- Geraspte kaas (naar keuze)
- 1 el Provençaalse kruiden
- Zout en peper naar smaak
- Verse rode peper fijngesneden kan ook als je van spicey houdt!
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Stap 2 Zet een wok of hapjespan op het vuur en bak hierin met olijfolie de krieltjes rondom bruin.
- Stap 3 Ondertussen was en snijdt je de courgette in blokjes of schijfjes en de wortels in dunne schijfjes.
- Stap 4 Doe dit bij de krieltjes in de pan.
- Stap 5 Bak dit gedurende 10 minuten op middelhoog vuur.
- Stap 6 Mix ondertussen de creme fraîche met de tomatenpuree en voeg hier zout, peper, paprikapoeder en provencaalse kruiden aan toe.
- Stap 7 Voeg de erwten toe aan de pan en meng creme fraîche mengsel door de pan.
- Stap 8 Als je pan in de oven kan kun je meteen door met geraspte kaas eroverheen verdelen anders doe je nu het aardappelmengsel in een ovenschaal en garneer je daarna met de kaas.
- Stap 9 Bak 15 minuten in de oven zodat de kaas lekker smelt.
It’s very trouble-free to find out any topic on web as compared to books,
as I found this post at this website.
You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually
something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me.
I am looking forward for your next post, I’ll
try to get the hang of it!