Luchtige Feesttaart

This recipe has no ratings just yet.

Luchtige Feesttaart

29 januari 2020
: 30 min
: 30 min
: 60 min

De vulling kun je natuurlijk ook met andere smaken combineren als mango of blauwe bes.

Door:

Ingrediënten
  • Voor de cake:
  • 100 gr amandelmeel
  • 5 eieren
  • 175 gr roomboter
  • 100 gr zusto (suikervervanger)
  • 100 gr hazelnoten
  • 2 tl bakpoeder
  • Voor de vulling:
  • 1 bakje mascarpone
  • 5 druppels citroensap
  • 100 ml slagroom ongeklopt
  • aardbeien
  • hazelnoten
  • kokosrasp
Instructies
  • Stap 1 Spilts de eieren, dus eiwitten en eigeel. Klop de eiwitten helemaal stijf.
  • Stap 2 Meng in een keukenmachine de amandelmeel, boter, eigeel, hazelnoten en zusto tot een glad beslag.
  • Stap 3 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Stap 4 Vet een klein taarten bakblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Stap 5 Schep nu heel langzaam de 2 beslagjes met de hand door elkaar zodat het wel een luchtig geheel blijft.
  • Stap 6 Bak de cake 30-40 minuten op 175 graden en laat de taart in de oven staan met de deur open.
  • Stap 7 Laat de taart goed afkoelen en ga deze naar wens vullen.
  • Stap 8
  • Stap 9 Vulling klaarmaken:
  • Stap 10 Meng de mascarpone, citroensap en slagroom rustig door elkaar. De slagroom hoeft niet stijf te worden.
  • Stap 11 Snijdt de taart open en vul het midden met mascarpone en aardbeien. Decoreer de taart met mascarpone en aardbeien, hazelnoten en kokosrasp.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *