Luchtige Feesttaart
29 januari 2020
: 30 min
: 30 min
: 60 min
De vulling kun je natuurlijk ook met andere smaken combineren als mango of blauwe bes.
Ingrediënten
- Voor de cake:
- 100 gr amandelmeel
- 5 eieren
- 175 gr roomboter
- 100 gr zusto (suikervervanger)
- 100 gr hazelnoten
- 2 tl bakpoeder
- Voor de vulling:
- 1 bakje mascarpone
- 5 druppels citroensap
- 100 ml slagroom ongeklopt
- aardbeien
- hazelnoten
- kokosrasp
Instructies
- Stap 1 Spilts de eieren, dus eiwitten en eigeel. Klop de eiwitten helemaal stijf.
- Stap 2 Meng in een keukenmachine de amandelmeel, boter, eigeel, hazelnoten en zusto tot een glad beslag.
- Stap 3 Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Stap 4 Vet een klein taarten bakblik in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Stap 5 Schep nu heel langzaam de 2 beslagjes met de hand door elkaar zodat het wel een luchtig geheel blijft.
- Stap 6 Bak de cake 30-40 minuten op 175 graden en laat de taart in de oven staan met de deur open.
- Stap 7 Laat de taart goed afkoelen en ga deze naar wens vullen.
- Stap 8
- Stap 9 Vulling klaarmaken:
- Stap 10 Meng de mascarpone, citroensap en slagroom rustig door elkaar. De slagroom hoeft niet stijf te worden.
- Stap 11 Snijdt de taart open en vul het midden met mascarpone en aardbeien. Decoreer de taart met mascarpone en aardbeien, hazelnoten en kokosrasp.