Varkenshaas met Pastinaak Puree
15 december 2019
: 6
: 20 min
: 20 min
: 40 min
Goed voor 6 kleine gerechtjes
Ingrediënten
- 1 rode ui fijn gesneden
- 15 gedroogde pruimen fijn gesneden
- 3 stuks pastinaak (fijne blokjes snijden paar hele extra voor zicht)
- 1 flesje cornet bier
- 300 gr varkenshaas
- 2 el mosterd
- pittige kiemgroenten
- roomboter ongezouten (2 kleine blokjes in schaaltje klaar zetten)
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Stap 2 Snijd de ui en pruimen klein.
- Stap 3 Smeer de varkenshaas aan beide kanten in met mosterd en laat deze even trekken.
- Stap 4 Snijd de pastinaak ik kleine stukjes en kook deze tot deze zacht zijn.
- Stap 5 Bak nu de uien in roomboter glazig aan, maar niet bruin, voeg de pruimen toe en een scheutje bier.
- Stap 6 Laat dit langzaam sudderen.
- Stap 7 Pureer nu de pastinaak tot een fijn puree, i.p.v. melk kun je een scheutje bier toevoegen voor een gladder geheel.
- Stap 8 Snijd de varkenshaas in dunne reepjes en braad deze 30 seconden aan.
- Stap 9 Doe dit door middel van roomboter dat je laat smelten in de pan, bak de plakjes heel kort en blus ze meteen af met wat bier.
- Stap 10 Vul de pannetjes nu met een laag puree en erop reepjes varkenshaas en als laatste de ui pruim mengsel.
- Stap 11 Doe de pannetjes 25 minuten op 150 graden nog even in de oven en serveer ze met wat pittige kiem groenten en een glaasje bier.