Varkenshaas met Pastinaak Puree
15 december 2019
: 6
: 20 min
: 20 min
: 40 min
Goed voor 6 kleine gerechtjes
Ingrediënten
- 1 rode ui fijn gesneden
- 15 gedroogde pruimen fijn gesneden
- 3 stuks pastinaak (fijne blokjes snijden paar hele extra voor zicht)
- 1 flesje cornet bier
- 300 gr varkenshaas
- 2 el mosterd
- pittige kiemgroenten
- roomboter ongezouten (2 kleine blokjes in schaaltje klaar zetten)
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Stap 2 Snijd de ui en pruimen klein.
- Stap 3 Smeer de varkenshaas aan beide kanten in met mosterd en laat deze even trekken.
- Stap 4 Snijd de pastinaak ik kleine stukjes en kook deze tot deze zacht zijn.
- Stap 5 Bak nu de uien in roomboter glazig aan, maar niet bruin, voeg de pruimen toe en een scheutje bier.
- Stap 6 Laat dit langzaam sudderen.
- Stap 7 Pureer nu de pastinaak tot een fijn puree, i.p.v. melk kun je een scheutje bier toevoegen voor een gladder geheel.
- Stap 8 Snijd de varkenshaas in dunne reepjes en braad deze 30 seconden aan.
- Stap 9 Doe dit door middel van roomboter dat je laat smelten in de pan, bak de plakjes heel kort en blus ze meteen af met wat bier.
- Stap 10 Vul de pannetjes nu met een laag puree en erop reepjes varkenshaas en als laatste de ui pruim mengsel.
- Stap 11 Doe de pannetjes 25 minuten op 150 graden nog even in de oven en serveer ze met wat pittige kiem groenten en een glaasje bier.
I’m extremely pleased to uncover this website. I want to to thank you
for ones time just for this fantastic read!!
I definitely really liked every bit of it and I have you
book-marked to check out new information in your site.