Varkenshaas met Pastinaak Puree

This recipe has no ratings just yet.

Varkenshaas met Pastinaak Puree

15 december 2019
: 6
: 20 min
: 20 min
: 40 min

Goed voor 6 kleine gerechtjes

Door:

Ingrediënten
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 15 gedroogde pruimen fijn gesneden
  • 3 stuks pastinaak (fijne blokjes snijden paar hele extra voor zicht)
  • 1 flesje cornet bier
  • 300 gr varkenshaas
  • 2 el mosterd
  • pittige kiemgroenten
  • roomboter ongezouten (2 kleine blokjes in schaaltje klaar zetten)
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Stap 2 Snijd de ui en pruimen klein.
  • Stap 3 Smeer de varkenshaas aan beide kanten in met mosterd en laat deze even trekken.
  • Stap 4 Snijd de pastinaak ik kleine stukjes en kook deze tot deze zacht zijn.
  • Stap 5 Bak nu de uien in roomboter glazig aan, maar niet bruin, voeg de pruimen toe en een scheutje bier.
  • Stap 6 Laat dit langzaam sudderen.
  • Stap 7 Pureer nu de pastinaak tot een fijn puree, i.p.v. melk kun je een scheutje bier toevoegen voor een gladder geheel.
  • Stap 8 Snijd de varkenshaas in dunne reepjes en braad deze 30 seconden aan.
  • Stap 9 Doe dit door middel van roomboter dat je laat smelten in de pan, bak de plakjes heel kort en blus ze meteen af met wat bier.
  • Stap 10 Vul de pannetjes nu met een laag puree en erop reepjes varkenshaas en als laatste de ui pruim mengsel.
  • Stap 11 Doe de pannetjes 25 minuten op 150 graden nog even in de oven en serveer ze met wat pittige kiem groenten en een glaasje bier.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *