Varkenshaas met Pastinaak Puree

Varkenshaas met Pastinaak Puree

15 december 2019
: 6
: 20 min
: 20 min
: 40 min

Goed voor 6 kleine gerechtjes

Door:

Ingrediënten
  • 1 rode ui fijn gesneden
  • 15 gedroogde pruimen fijn gesneden
  • 3 stuks pastinaak (fijne blokjes snijden paar hele extra voor zicht)
  • 1 flesje cornet bier
  • 300 gr varkenshaas
  • 2 el mosterd
  • pittige kiemgroenten
  • roomboter ongezouten (2 kleine blokjes in schaaltje klaar zetten)
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Stap 2 Snijd de ui en pruimen klein.
  • Stap 3 Smeer de varkenshaas aan beide kanten in met mosterd en laat deze even trekken.
  • Stap 4 Snijd de pastinaak ik kleine stukjes en kook deze tot deze zacht zijn.
  • Stap 5 Bak nu de uien in roomboter glazig aan, maar niet bruin, voeg de pruimen toe en een scheutje bier.
  • Stap 6 Laat dit langzaam sudderen.
  • Stap 7 Pureer nu de pastinaak tot een fijn puree, i.p.v. melk kun je een scheutje bier toevoegen voor een gladder geheel.
  • Stap 8 Snijd de varkenshaas in dunne reepjes en braad deze 30 seconden aan.
  • Stap 9 Doe dit door middel van roomboter dat je laat smelten in de pan, bak de plakjes heel kort en blus ze meteen af met wat bier.
  • Stap 10 Vul de pannetjes nu met een laag puree en erop reepjes varkenshaas en als laatste de ui pruim mengsel.
  • Stap 11 Doe de pannetjes 25 minuten op 150 graden nog even in de oven en serveer ze met wat pittige kiem groenten en een glaasje bier.
Rate this post


1 thought on “Varkenshaas met Pastinaak Puree

  • I’m extremely pleased to uncover this website. I want to to thank you
    for ones time just for this fantastic read!!

    I definitely really liked every bit of it and I have you
    book-marked to check out new information in your site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *