Plaattaart

This recipe has no ratings just yet.

Plaattaart

15 december 2019
: 15 min
: 40 min
: 55 min

Door:

Ingrediënten
  • 1 zak pompoen stukjes
  • 1 rode uien (gesneden in ringen)
  • 1 bakje hüttenkäse
  • 2 eieren
  • 1 courgette (gesneden in dunne ronde plakken)
  • 1 bakje cherry tomaten (gehalveerd)
  • 6 tenen floky
  • 4 vijgen (dun gesneden plakken of kwarten)
  • rol kant en klaar bladerdeeg (bij ah is het een rol in een plastic folie)
  • zout & peper
  • Italiaanse kruidenmix van Jonnie boer
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Stap 2 Op een bakplaat leg je een vel bakpapier, hier doe je de stukjes pompoen op met wat kruiden en milde olijfolie.
  • Stap 3 Bak de pompoen ongeveer 15-20 minuten in de oven.
  • Stap 4 Mix in een kom de huttenkase met de eieren, breng op smaak met zout en peper.
  • Stap 5 Snijd 2 stukjes flooky klein en meng dit er doorheen.
  • Stap 6 Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe ook dit bij het huttenkase en ei mengsel.
  • Stap 7 Pompoen klaar? Haal de pompoen dan van de bakplaat en leg er een nieuw vel bakpapier op. Rol het deeg hierop uit en sla de randjes van het deeg ongeveer een halve centimeter om.
  • Stap 8 Prik met een vork wat gaatjes op het deeg en bak deze kort af in de oven, ongeveer 10-15 minuten tot het deeg lichtbruin kleurt.
  • Stap 9 Courgette schoonmaken en in dunne halve schijfjes snijden.
  • Stap 10 Cherrytomaten halveren.
  • Stap 11 Vul nu het deeg met de huttenkase mengsel.
  • Stap 12 Daarboven op verdeel je de pompoen en de courgette. Verdeel ook nog overige 4 stukjes floky over de plaattaart. Je kunt ze eerst nog een keer door midden snijden.
  • Stap 13 Vijgen kun je ook mee bakken maar wij doen het achteraf er boven op.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *