Rode Linzen Couscous met garnalen
15 december 2019
: 15 min
: 5 min
: 25 min
Ingrediënten
- 150 gr gekookte garnalen
- 3 witlof
- 150 gr couscous
- 2 wortels
- verse peterselie bosje
- groentebouillon blokje
- 2 limoen
- olijfolie
- zeezout en peper
- Optioneel eetbare bloemen
Instructies
- Stap 1 Maak de groentebouillon aan.
- Stap 2 Snijd de wortels in hele kleine stukjes en kook deze beetgaar in de bouillon.
- Stap 3 Haal de wortel eruit en kook vervolgens volgens de bereiding op de verpakking de couscous in de bouillon.
- Stap 4 Rasp en pers de limoen uit.
- Stap 5 Hak de peterselie fijn, houdt wat mooie takjes apart voor de garnering.
- Stap 6 Was de witlof en trek blad los van de krop. Zorg dat je mooie gelijke schuitjes hebt om te vullen.
- Stap 7 De couscous lepel je in een kom samen met de limoen, wortel en peterselie, hier vroeg je ook een scheutje olijfolie aan toe en zout en peper naar smaak.
- Stap 8 Vul elk schuitje met de couscous en top af met wat garnalen. Garneer peterselie takje en eventueel eetbare bloemen