Koffiedessert
14 december 2019
: 4
: 10 min
: 2 min
: 12 min
Een lekker dessert koffie! Zet er ook nog een klein glaasje Amarula puur bij, topper!
Ingrediënten
- 4 kopjes sterke koffie
- 40 ml amarula
- 1 beker kant en klare slagroom
- 1 klein bakje mascarpone
- kaneelpoeder
- kaneelstokjes (decoratie)
- Steranijs heel (geen poeder voor decoratie)
- * je kunt ook zelf slagroom zonder suiker opkloppen voor een meer gezonde variant.
Instructies
- Stap 1 Klop met de hand met een garde in een kom de mascarpone met de slagroom op tot een lobbig mengsel. Het verdunt elkaar een beetje dat heb je ook nodig voor straks!
- Stap 2 Zet 4 kopjes sterke koffie, giet dit in een mooi glas naar wens.
- Stap 3 Nu schenk je er een een scheut(je) Amarula bij in elk glas.
- Stap 4 Giet nu bij elk glas wat van het mascarpone mengsel bij, doe dit rustig zodat er een witte dikke laag boven aan de koffie vormt.
- Stap 5 Top af met wat kaneelpoeder.
- Stap 6 Decoreer op een bord met wat kaneelstokje en steranijs.
- Stap 7 Tip: Het geheel afmaken doe je met zelfgemaakte fruit bonbons.