Eindelijk…vakantie

Yeahh… VAKANTIE!beach life

Ik ben aan het aftellen, stiekem al een paar weken hoor. Aftellen naar het moment dat we de wekker niet meer hoeven te zetten. Aftellen naar een echte warme zomer, niks moeten, niet letten op de tijd, relax modus aan en nu is het zo ver, we hebben VAKANTIE!

Klagen mag ik niet, ik ben reislustig en we nemen dan ook geregeld dagen vrij om er even tussen uit te gaan. Vakantie is voor mij echt het moment om even helemaal weg te zijn van de hectiek, van het alledaagse leven thuis.

De zomer vakantie is iets waar we altijd naar uit kijken, wij komen dan thuis in Italië. Een plek waar mijn man al van kleins af aan komt en ik sinds ik samen ben met hem. Roos, die komt er sinds ze 5 maanden oud was en gaat hopelijk ook nog jaren naar deze plek terug.
En nu hoor ik je denken….

Waarom elk jaar naar hetzelfde? Tja, lastig uit te leggen, maar voor ons klopt het allemaal.

Saai? Nee echt niet! Zoals ik al eerder noemde ben ik reislustig, dus ik probeer elk jaar weer nieuwe plekjes te ontdekken in de omgeving. Er is genoeg te beleven, verveeld raken we er dus ook niet. In ieder geval nog niet. En vergeet niet het shoppen! De markten zijn leuk, maar de grote winkelcentra die kan ik niet missen als ik er ben. Er is altijd wel een iets minder mooie dag in de vakantie, dus mijn man weet dan al wat we gaan doen… haha!

Weet je wat ik wel mis als ik op vakantie ben? Mijn keuken! Ik ben toch iets beperkter met het kunnen bakken van lekkere dingen. Het leuke is weer dat we veel buiten koken! Eten daardoor vaak gezond met verse vis op de barbecue en gegrilde groentes of een salade. Nog een voordeel, veel uiteten! Gelukkig draait in Italië alles om eten en bij mij ook, dus misschien zit daar wel de perfecte match 😉 Ja daar geniet ik dan extra van en we zoeken graag naar restaurantjes die aan het strand gelegen zijn, of op een heuvel ligt met een mooie tuin en uitzicht, of zoals één van onze favorieten op een pier de zee in zodat je uitkijkt op de lichtjes van de stad. Dit alles met een mooie zonsondergang, een roze oranje gekleurde hemel…zucht!

Dat is dan wellicht weer het fijne van een plek waar je veel komt, je kent er de weg en bent er vertrouwd. Zeker met (kleine) kinderen hoor je vaker dat ouders kiezen om terug te gaan naar een plek waarvan het eerder goed bevallen is. Een plek waar de kinderen zich goed kunnen vermaken, maar waar je als ouders ook volop kan genieten. En voor iedereen is dat te vinden in hun favoriete vakantieland. Voor ons dus Italië!

Mijn volgende blog schrijf ik vanuit mijn vakantie adres.
Dus zeg ik voor nu; Buon viaggio (voor een ieder die nog op reis gaat)! En Bella vacanza (voor een ieder die dit leest vanaf hun vakantieadres)!

Ciao,

Denise

Rate this post

Gerelateerde Posts

Trein gaat weer rijden

Trein gaat weer rijden

We zitten weer volop in de trein van het normale dagelijkse leven.Naar school, lunchboxen vullen, gymtassen, sportactiviteiten, clubjes van de kids, speeldates en vroeg op staan. Kortom het vakantie gevoel is tot een eind gekomen. De realiteit is weer hard werken op alle vlakken, maar hoe […]

Back on Track – maar hoe?

Back on Track – maar hoe?

In alle eerlijkheid, ik heb zelf nog een beetje moeite om uit de vakantiemodus te komen. Het ritme zit er wel weer in, vroeg op staan en op tijd naar bed, werk en school, maar al het andere? Misschien was het ook nog die fijne […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *