Eindelijk…vakantie

Yeahh… VAKANTIE!beach life

Ik ben aan het aftellen, stiekem al een paar weken hoor. Aftellen naar het moment dat we de wekker niet meer hoeven te zetten. Aftellen naar een echte warme zomer, niks moeten, niet letten op de tijd, relax modus aan en nu is het zo ver, we hebben VAKANTIE!

Klagen mag ik niet, ik ben reislustig en we nemen dan ook geregeld dagen vrij om er even tussen uit te gaan. Vakantie is voor mij echt het moment om even helemaal weg te zijn van de hectiek, van het alledaagse leven thuis.

De zomer vakantie is iets waar we altijd naar uit kijken, wij komen dan thuis in Italië. Een plek waar mijn man al van kleins af aan komt en ik sinds ik samen ben met hem. Roos, die komt er sinds ze 5 maanden oud was en gaat hopelijk ook nog jaren naar deze plek terug.
En nu hoor ik je denken….

Waarom elk jaar naar hetzelfde? Tja, lastig uit te leggen, maar voor ons klopt het allemaal.

Saai? Nee echt niet! Zoals ik al eerder noemde ben ik reislustig, dus ik probeer elk jaar weer nieuwe plekjes te ontdekken in de omgeving. Er is genoeg te beleven, verveeld raken we er dus ook niet. In ieder geval nog niet. En vergeet niet het shoppen! De markten zijn leuk, maar de grote winkelcentra die kan ik niet missen als ik er ben. Er is altijd wel een iets minder mooie dag in de vakantie, dus mijn man weet dan al wat we gaan doen… haha!

Weet je wat ik wel mis als ik op vakantie ben? Mijn keuken! Ik ben toch iets beperkter met het kunnen bakken van lekkere dingen. Het leuke is weer dat we veel buiten koken! Eten daardoor vaak gezond met verse vis op de barbecue en gegrilde groentes of een salade. Nog een voordeel, veel uiteten! Gelukkig draait in Italië alles om eten en bij mij ook, dus misschien zit daar wel de perfecte match 😉 Ja daar geniet ik dan extra van en we zoeken graag naar restaurantjes die aan het strand gelegen zijn, of op een heuvel ligt met een mooie tuin en uitzicht, of zoals één van onze favorieten op een pier de zee in zodat je uitkijkt op de lichtjes van de stad. Dit alles met een mooie zonsondergang, een roze oranje gekleurde hemel…zucht!

Dat is dan wellicht weer het fijne van een plek waar je veel komt, je kent er de weg en bent er vertrouwd. Zeker met (kleine) kinderen hoor je vaker dat ouders kiezen om terug te gaan naar een plek waarvan het eerder goed bevallen is. Een plek waar de kinderen zich goed kunnen vermaken, maar waar je als ouders ook volop kan genieten. En voor iedereen is dat te vinden in hun favoriete vakantieland. Voor ons dus Italië!

Mijn volgende blog schrijf ik vanuit mijn vakantie adres.
Dus zeg ik voor nu; Buon viaggio (voor een ieder die nog op reis gaat)! En Bella vacanza (voor een ieder die dit leest vanaf hun vakantieadres)!

Ciao,

Denise

Rate this post


3 thoughts on “Eindelijk…vakantie”

 • I loved as much as you’ll receive carried out right here.
  The sketch is tasteful, your authored subject matter stylish.

  nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly a lot
  often inside case you shield this hike.

 • Hey just wanted to give you a brief heads up and let you know a few
  of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why
  but I think its a linking issue. I’ve tried it in two
  different internet browsers and both show the same results.

 • Hi, I do believe this is a great web site. I stumbledupon it ;
  ) I will return once again since I bookmarked it.
  Money and freedom is the best way to change,
  may you be rich and continue to help others.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *