Tien tips van Mirella

De 10 tips om niet aan je verleiding toe te geven!

Vorige week schreef ik het al, ik maak me schuldig aan emo eten. Voor elk moment is er wel een reden om te eten toch? Je bent moe, trek in chocolade. Je bent verdrietig, nou kom maar op met het ijs! Je begint volgende week wel met afvallen, dus nog 1 wijntje. Gezellig nog even aan de bbq met vriendinnen en dan doe ik volgende week wel weer streng.
Ken jij ze ook, al die excuses!? Ik zou na mijn vorige blog op mijn eetgedrag gaan letten. Wat moet ik doen om niet te eten als het niet noodzakelijk is?! Lees hieronder mijn 10 tips.
tien tips

Tip 1: heb je trek, ga opruimen.
Je wilt het niet geloven maar ik heb zes bakken met troep naar de kringloop gebracht.
Mijn huis schoon en mijn hoofd dacht niet aan eten!

Tip 2: ga het bijhouden in My-fitnesspall.
Je bent je bewuster van wat je mag eten en wanneer je mag eten.
En het is toch lullig als de app aan geeft dat je over je calorieën heen zit voor die dag!

Tip 3: haal het niet in huis!
De beste remedie, is natuurlijk het gewoon niet kopen. Dan ga je niet over van één koekje eten, naar het hele pak leeg eten.

Tip 4: drink water, veel water.
Het vult, geeft afleiding en het is gezond.

Tip 5: ga een blokje om.
Krijg je trek? Maak even een stevige wandeling. Na een ½ uur is je trek verdwenen.

Tip 6: eet langzaam.
Na 20 minuten geeft je maag pas een signaal naar de hersenen dat je vol zit. Dus neem de tijd! En niet direct een toetje nemen, laat je eten even zakken.

Tip 7: gezonde snacks in huis.
Zorg altijd voor snacks in de vorm van komkommer, wortels of andere rauwkost, deze kun je onbeperkt eten.

Tip 8: sla geen maaltijden over.
Je suikerspiegel daalt en piekt te veel en te vaak als je maaltijden mist. Je lichaam gaat de trek dan inhalen en vaak in slechte koolhydraten of je krijgt zeer waarschijnlijk sneller trek in snoep of chips.

Tip 9: fit en uitgerust blijven.
Oververmoeidheid is absoluut een prikkel om emotioneel te eten. Je hebt dan simpelweg minder zin om je te verzetten of nieuwe gewoontes uit te voeren. Oververmoeidheid kan veroorzaakt worden door medische klachten, maar ook door te weinig slaap en/of te veel hooi op je vork.

Tip 10: vermijd Instagram.
Ga niet op  instagram kijken als je trek hebt, toen ik 3 dagen een de detox was ging ik dood van al die plaatjes van lekker eten! Je bent toch meer genegen om even snel iets tot je te nemen.

En denk je dat mijn tips jou ook zullen helpen? Ik kan uit ervaring spreken dat emo eten niet makkelijk af te leren is. Wat wel werkt is nadenken waarom je eet, wat je eet en wat het eten voor je betekend! Duik in het eten en vergroot je kennis over gezonde voeding, dit helpt je sterker staan en de emo te verslaan.

Liefs,

Mirella

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *