Succes begint waar anderen opgeven, maar jij door zet!

Waarom je door moet zetten?

Er is niets zo ingewikkeld als het menselijk lichaam, elk lichaam reageert anders en daarom is er nooit een blauwdruk die je verteld hoe het moet en wat precies werkt. We weten allemaal dat als we veel snoepen en snacken we aankomen, ga je vervolgens netjes op je eten letten dan val je af. Maar wisten jullie ook dat je kan aankomen van te weinig eten en veel sporten!

Ik leg het nog even kort uit:
Bij te weinig eten gaat je lichaam op reserve stand overschakelen. Je lichaam krijgt niet voldoende voedingsstoffen binnen en te weinig energie. Dus zul je als je wel af valt niet op gezonde wijze afvallen, je maakt eigenlijk je lichaam ziek. Veelal zul je niet afvallen, maar betreft dit ook een ongezonde levensstijl en kom je bijvoorbeeld aan. Als je in ene veel gaat sporten, wordt je vet omgezet in spieren, die wegen zwaarder. Houd je dus niet alleen vast aan de kilo’s op de weegschaal maar meet je lijf op verschillende plekken op basis van de omvang in centimeters. Dan zie je ook een ander resultaat!

mirella 2018

Terug naar mij

Precies de valkuil waar ik telkens weer in trap. Ik heb een druk leven, kids, werk, ik ben mantelzorger, vriendin, foodblogger en sportmaatje. Kortom tijd te kort in een week. Wanneer ik geen basis structuur aan voeding voor mijzelf plan, dan kan het zomaar zijn dat ik de 1000 calorieën op een dag niet eens haal. Druk, druk, druk en geen tijd om te eten! Dan ineens een hongeraanval en behoefte aan suiker waardoor ik dan teveel koolhydraten ga eten.

De afgelopen week ben ik meer gaan eten, mijn lichaam echt consequent voeden in plaats van aanvullen. De overvloed aan gezonde voeding helpt mijn verbranding op gang te houden. Daarnaast train ik twee keer per week aan een total body workout, zwem ik twee keer per week en loop ik af en toe een paar kilometer.

sporten mirella

Moeten en willen

Het komt mij alles behalve aangewaaid, maar ik moet van mijzelf. Waarom ik moet? Nou omdat ik met minder gewicht mijzelf echt fitter voel, ik ben zit lekkerder in mijn vel, heb meer energie en straal dat ook uit. Ik ben tevreden als die zeven kilo er weer af is, dat gaat met dit tempo 14 weken duren. Ik heb het er voor over en zet gewoon door!

Wat zijn jullie valkuilen? Wat zijn jullie zwakke momenten en welk doel hebben jullie?
Ik zeg doorzetten, hou dat doel voor ogen!
Ps 1. De komende 3 maanden schrijf ik zo nu en dan een blog hierover, ik ga ook nog iets heel leuks doen. Wat dat is, dat verklap ik eind juli.

Ps 2. Als je nou even wil relativeren kijk dan dit filmpje https://binged.it/2KpBY0E

Ben jij net zo erg  ??

Liefs,

Mirella

Rate this post


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.