Speculaas Perencake

Speculaas Perencake

18 september 2019
: 20 min
: 40 min
: 60 min
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 100 gr Zusto (of vergelijkbaar suikervervanger)
  • 2 eieren
  • 100 gr speltbloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 gr boekweitmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1-2 tl speculaaskruiden (naar eigen smaak dus)
  • 2 rijpe peren
  • amandelschaafsel
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Stap 2 Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  • Stap 3 Mix de roomboter met de Zusto.
  • Stap 4 Zodra dit een mooi mengsel is dan de 2 eieren toevoegen en mixen.
  • Stap 5 Klop de melen met de bakpoeder en speculaaskruiden samen in een kom even met een garde los en voeg dit daarna bij het botermengsel.
  • Stap 6 Mix dit samen tot een beslag.
  • Stap 7 Is je beslag wat droog dan kun je nog 1-2 el gesmolten kokosolie toevoegen aan het beslag.
  • Stap 8 Neem een kleine ronde bakvorm en schep hier het beslag in.
  • Stap 9 De peren schil je en snijdt je in lange parten, deze verdeel je boven op het beslag en druk je iets het beslag in.
  • Stap 10 Bak de cake in 35-40 minuten in de oven.
  • Stap 11 Garneer met amandelschaafsel.
Rate this post


5 thoughts on “Speculaas Perencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *