Speculaas Perencake
18 september 2019
: 20 min
: 40 min
: 60 min
: Makkelijk
Ingrediënten
- 100 gr ongezouten roomboter
- 100 gr Zusto (of vergelijkbaar suikervervanger)
- 2 eieren
- 100 gr speltbloem
- 50 gr amandelmeel
- 50 gr boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1-2 tl speculaaskruiden (naar eigen smaak dus)
- 2 rijpe peren
- amandelschaafsel
Instructies
- Stap 1 Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Stap 2 Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
- Stap 3 Mix de roomboter met de Zusto.
- Stap 4 Zodra dit een mooi mengsel is dan de 2 eieren toevoegen en mixen.
- Stap 5 Klop de melen met de bakpoeder en speculaaskruiden samen in een kom even met een garde los en voeg dit daarna bij het botermengsel.
- Stap 6 Mix dit samen tot een beslag.
- Stap 7 Is je beslag wat droog dan kun je nog 1-2 el gesmolten kokosolie toevoegen aan het beslag.
- Stap 8 Neem een kleine ronde bakvorm en schep hier het beslag in.
- Stap 9 De peren schil je en snijdt je in lange parten, deze verdeel je boven op het beslag en druk je iets het beslag in.
- Stap 10 Bak de cake in 35-40 minuten in de oven.
- Stap 11 Garneer met amandelschaafsel.