Snoepen in lockdown

Steeds vaker lezen we berichten in de media dat de coronakilo’s bij Nederlanders er aan vliegen. Dat is niet nodig vinden wij! Want je hoeft niet naar de sportschool om in beweging te zijn en je hoeft niet elke dag afhaal te bestellen of je te goed te doen aan minder of ongezonde producten uit de supermarkt. Daar heb jij zelf een keuze in! Het is natuurlijk niet echt gezond dat we in een lockdown zitten en verwacht wordt dat we, zo veel mogelijk, thuis blijven. Naar buiten gaan, mensen om je heen hebben, bewegen en gezonde voeding is nu juist wat wél goed voor ons is. En daar mogen we best wat beter en bewuster bij stil staan.

We hebben er een handje van om te klagen en dat we een paar kilo aankomen of niet lekker in ons vel zitten, maar de basis ervan ligt toch vaak in ons eigen gedrag en dus in huis. Want haal je snoep en lekkers in huis dat gaat het op ook. De meeste mensen werken bewust aan hun gezondheid. Maar we willen onszelf en onze kids ook niet alles ontzeggen. Ze krijgen bij vriendjes, op school of bij opa en oma toch ook een snoepje. Moet je dan thuis altijd “nee” zeggen? Jezelf gun je wat lekkers als het even zwaar is of als je een gezellige avond hebt. Prima natuurlijk, maar je kunt ook met kleine stapjes je keukenkastjes gezonder inrichten.

Zelf ben je het goede voorbeeld en heb je invloed op je eigen keuzes. Een positieve benadering over gezond voedsel is belangrijk en wanneer je dan wel een keer pizza of patat eet mag het enthousiasme er gerust ook zijn. Kids ervaren dit snacken bijvoorbeeld als een feestje, dan mag dat feestje er gewoon zijn. Een lekker snoepje mag zeker maar dan met mate. Ook zijn er tegenwoordig iets meer verantwoorde snoepjes! Zo hielden wij thuis een kidsparty met de snoepjes van food2smile. En stiekem ook voor onszelf, want wij snoepten ook wat mee! Van dit soort gezellige momenten moet je genieten, dat is belangrijk.

Het leuke is dat wij snoep en fruit ook combineren, heb je al eens de verwen schildpad gemaakt? Dit is de gezonde havermout wafel met banaan en chocosmiles van food2smile. We zijn er open en eerlijk over want wij hebben regelmatig trek in wat lekkers, ideaal dat food2smile onder andere een alternatief voor chips aanbied. Voor de chips geldt: ze bevatten tot wel 60% minder vet dan gefrituurde chips en zijn een bron van eiwitten.

Beloftes van food2msile

Wij geloven dat snoepen en snacken prima kan bij een gezonde leefstijl. Maar dan wel verantwoord èn lekker. Wij laten zien dat dat verantwoord en lekker heel goed samen gaat. Je snoept en snackt tenslotte voor de lekker. Maar je mag meer van ons verwachten. Wat dan wel? Suikervrij snoep, suikervrije chocolade, suikervrije chips en suikervrije snacks, kortom: al onze producten zijn suikervrij. Daarnaast is 90% van het assortiment vegan, glutenvrij en lactosevrij. Hoe mooi is dat: geen varkens gelatine dus behalve vegan snoep ook geschikt voor halal en kosher snoepers. Ook gebruiken we natuurlijke kleur- en smaakstoffen. De kleuren halen we uit groente, fruit en kruiden. Dat zijn de beloftes die we jou doen. Lekker én verantwoord dus. Dat geeft die smile.  

Nieuwsgierig naar de producten van food2smile? Bestel met code gezondedutchies voor 15% korting en je verantwoorde snoep en snacks worden thuis gestuurd!

Liefs,

Denise & Mirella


Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]

Vriend en Vijand

Vriend en Vijand

Eten, mijn vriend en mijn vijand! Dat ik liefde voor eten heb, dat kan jullie niet ontgaan zijn. Die liefde is er bij mij met de paplepel in gegoten. Thuis toen ik klein was aten we vaak aardappels met groenten, het lekkerste vond ik de […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *