Salade to go!

De zomer staat voor de deur, tijd om de salade to go in het zonnetje te zetten! Het idee is namelijk simpel; salade in een potje. Door de verschillende combinaties die je kunt maken en het gebruik van rode wijnazijn krijg je een echte smaakexplosie.

Met een salade kun je eindeloos variëren door hier bijvoorbeeld rijst, pasta, aardappel of couscous aan toe te voegen. Je kunt overigens ook kiezen voor fruit door je salade of zaden en noten als topping. Kies je voor vegetarisch of juist niet en ga je voor vis of vlees? Heb je zin in een lichte salade of een volwaardige maaltijdsalade? Zo zie je maar dat we in een paar zinnen al beschrijven wat er allemaal mogelijk is!

Een dressing maakt de salade natuurlijk af, dus maken wij onze salade to go altijd met een lekkere azijn. Wanneer je olie en een azijn soort gebruikt heet dit eigenlijk een vinaigrette. Voor deze salade gebruiken we rode wijnazijn van Tromp & Rueb, want deze is al lichtzoet van smaak en is zonder extra’s goed te gebruiken in de salade. De rode wijnazijn maakt de salade krachtiger. Toch blijft de smaak fris en versterkt het gebruik van de rode wijn azijn de smaak van het fruit.


Hoe maak je een salade to go?

Neem een weckpotje;
Doe een scheutje Tromp & Rueb rode wijnazijn onder in de pot, voeg daarna een laagje fruit toe;
Voeg nu sla of spinazie toe;
Voeg extra groenten als komkommer, wortel, paprika kleingesneden toe;
Daarna kies je voor rijst, couscous of pasta; 
Als laatste vis, kip, tofu, bonen of kaas toevoegen. Klaar is de salade to go om mee te nemen naar je werk, het park of andere plek waar je een moment voor jezelf pakt. 

Gouden combinaties
Hierbij nog een paar gouden combinaties die we met je willen delen. Rode wijnazijn toevoegen aan deze combinaties zorgt voor een smaaksensatie, de frisheid van het fruit in de salade wordt versterkt en de kleur van de groenten behoudt zijn frisse kleur.

  1. Druiven, tonijn en bleekselderij en één eetlepel rode wijnazijn van Tromp & Rueb.
  2. Zalm, tuinbonen, spinazie, appel, rode ui ringen, rauwkost en één eetlepel rode wijnazijn van Tromp & Rueb en een eetlepel honing mengen en toevoegen.
  3. Kip, taugé, granaatappel pitjes, sla, augurk en één eetlepel rode wijnazijn van Tromp & Rueb.

Rate this post


8 thoughts on “Salade to go!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *