Ebike. Ride it!

Nederlanders en fietsen, het is een combinatie die perfect past. Afgelopen jaar is de verkoop van fietsen explosief gestegen. Hadden we dan niet allemaal al een fiets? En ook de ebikes zijn niet aan te slepen. Leasen via het werk is natuurlijk een slimme optie en gebeurd steeds vaker. Maar goed ook wij hebben dus een nieuwe fiets, een prachtige ebike!

Fietstochten

Ons land leent zich voor lange tochten, want fietspaden en fietsroutes zijn er in overvloed in ons kikkerlandje. Sinds we de ebikes van Villette hebben zijn we regelmatig en route. Tot nu toe nog redelijk dichtbij huis, maar zelfs dan ontdekken we nog plekjes waar we niet eerder geweest zijn. We wonen beide in een dorp met de stad dichtbij en veel natuur om ons heen. We merken dat we met de ebikes in kortere tijd verder komen omdat we meer kilometers kunnen afleggen en daarvoor niet een hele dag onderweg hoeven te zijn. Dus voor een koffie even naar het centrum van Hoorn of voor een etentje naar het Uitgeestermeer en laten we dus bewust de auto staan. 

Keuze

Aan ebikes is er keuze genoeg. Elk fietsen merk heeft wel een collectie ebikes. Wij kozen voor Villette omdat we qua prijs kwaliteit verhouding en de look echt mooie ebikes hebben. En niks is minder waar want we touren er zonder problemen op los! 
Misschien moeten we ook eens een fietsvakantie in eigen land doen? In ieder geval is er bij Denise een trekhaak en een fietsenrek aangeschaft om Nederland te ontdekken verder van huis. 

Gezond

Fietsen is natuurlijk ook gezond omdat je lekker aan het bewegen bent, ook op een ebike kun je flink doortrappen en calorieën verbranden. Een uurtje op weg en je hebt een goede workout erop zitten, dan niet stiekem op hoogste standje ondersteuning zetten natuurlijk. Maar behalve de beweging merken wij hoe ontspannen het is, om zo je hoofd leeg maken, buiten te zijn en de natuur in, dit zijn allemaal goede dingen die ook het stress niveau in je lijf verlagen. Dus of je al een aantal keer intensief sport in de week, of iets meer zou moeten bewegen dan is een ebike zeker een aanrader. 

Wij gaan nog even door met genieten en mooie foto’s schieten van alles wat we tegenkomen tijdens onze fietsroutes!

Rate this post


1 thought on “Ebike. Ride it!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *