Mocktail time met azijn!

Dat azijn een smaakmaker is in gerechten wisten we al. Maar wist je dat azijn ook goed te verwerken is in drankjes, dit heeft een super fris effect en geeft een leuke kleur. Cocktails en zomer zijn met elkaar verbonden. Je wilt jezelf en je gasten tijdens een aperitief misschien wel eens wat anders voorschotelen dan het gewoonlijke biertje of glaasje bubbels. En een alcoholvrij drankje die goed smaakt en een lust is voor het oog dat is toch tof?

Er bestaan aanwijzingen dat azijn de verbranding van vetten in de lever verhoogt, wat een positieve invloed heeft op het lichaamsgewicht. Mensen die geregeld een beetje azijn drinken bij de maaltijd, zouden een lagere BMI-index, een kleinere tailleomvang, minder buikvet en minder vetten in het bloed hebben.Dus nog meer reden om deze mocktails op tafel te zetten. 

Rode wijnazijn is een basisingrediënt voor veel gerechten. Daarom hebben de brouwers van Tromp & Rueb heerlijke rode wijnazijn gebrouwen met verfijnde smaak. Dit hebben ze gecreëerd door druivenmost toe te voegen aan de wijnazijn en dit met elkaar laten rijpen. Door de druivenmost is deze rode wijnazijn meer in balans dan normale rode wijnazijn én smaakt het licht zoet. Het geeft je mocktail een zoet zure twist. Wij gebruiken in onze mocktails de azijn van Tromp & Rueb.

Hier de recepten:

Recept 1: meng een scheutje rode wijnazijn met spa rood en bevroren perzik partjes en schijfjes sinaasappel.
Recept 2: meng een scheutje rode wijnazijn met tonic en citroen schijfjes.
Recept 3: meng een scheutje rode wijnazijn met aardbeien, frambozen en spa grapefruit.
Recept 4: meng rode wijnazijn met ijsblokjes, kiwi en sinaasappelsap.


Gerelateerde Posts

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer van Byzoo uitproberen!

De slowjuicer, is dat nou wat? Manlief hoor ik denken, weer een apparaat in de keuken! Je mensen als ik alles zou uitstallen aan keuken apparatuur is mijn keuken echt te klein. Dus ben ik naarstig opzoek naar een grotere keuken, groter huis of moet […]

Trein gaat weer rijden

Trein gaat weer rijden

We zitten weer volop in de trein van het normale dagelijkse leven.Naar school, lunchboxen vullen, gymtassen, sportactiviteiten, clubjes van de kids, speeldates en vroeg op staan. Kortom het vakantie gevoel is tot een eind gekomen. De realiteit is weer hard werken op alle vlakken, maar hoe […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *