Sinaasappel Taart

Sinaasappel Taart

26 januari 2019
: 30 min
: 4 uur 30 min
: Gemiddeld

Een frisse taart!

Door:

Ingrediënten
  • 2 sinaasappels
  • 100 gr havermout
  • 50 gr cashewnoten (ongezouten)
  • 150 gr dadels (ongeveer 7 stuks)
  • 2 bekers Almhof Griekse Yoghurt (10% vet variant)
  • 1-2 el honing
  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 4 gelatineblaadjes of voor vegan neem Agar Agar
Instructies
  • Stap 1 De bodem: Neem een keukenmachine met de optie tot mixen met messen in verband met het vermalen van de dadels en cashewnoten.
  • Stap 2 Je doet de dadels, cashewnoten en havermout in de mengkom en maalt dit samen tot een plakkerig mengsel. Tijdens het mixen voeg je de kokosolie en een 1 tl honing honing toe.
  • Stap 3 Neem een taartvorm van 20 cm. Leg hier eerst een bakpapiertje in, dan krijg je de taart er straks makkelijker uit.
  • Stap 4 Verdeel hier het mengsel in en druk goed aan voor een stevige bodem, zet weg in de koelkast.
  • Stap 5 Verder met de yoghurt laag:
  • Stap 6 Maak de sinaasappels schoon en rasp van 1 sinaasappel de schil rondom.
  • Stap 7 Snijd dan deze zelfde sinaasappel open en haal het vruchtvlees eruit, snijd dit nu in hele kleine stukjes.
  • Stap 8 Neem een schaaltje met koud water om de gelatineblaadjes in te weken voor 5 minuten.
  • Stap 9 Neem de mengkom of keukenmachine en ga aan de slag met een garde.
  • Stap 10 Doe 1 volledige beker Almhof Griekse Yoghurt en nog de helft van de 2e beker in de mengkom en mix dit samen met de rasp en stukjes sinaasappel en 2 el honing.
  • Stap 11 Proef even of de verhouding voor jou wat betreft de zoet, zuur en frisse smaak klopt.
  • Stap 12 Verwarm een steelpannetje op het vuur.
  • Stap 13 Knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze 1 voor 1 in het pannetje onderwijl te blijven roeren. Voeg ook 1 el water toe en vervolgens 2 el van yoghurt mengsel.
  • Stap 14 Even kort samen roeren en nu alles bij de rest van de yoghurt doen om vervolgens goed te roeren en mengen!
  • Stap 15 Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel de yoghurt over de bodem.
  • Stap 16 Zet weg voor ten minste 4 uur in de koelkast, het heeft echt even nodig om op te stijven.
  • Stap 17 Je kan de taart nog mooi opmaken met wat schijfjes sinaasappel van de 2e sinaasappel die in de ingrediënten lijst genoemd staat. Maak het nog wat af met wat kokosrasp en rasp van de sinaasappel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *