Romige Tomatensoep

Romige Tomatensoep

24 december 2020
: 6
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Je kunt de soep ook maken in een soepmaker, maar fruit altijd eerst even de ui en knoflook aan met de tomatenpuree in een pan.

Door:

Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 gr tomaten
  • 2 bouillonblokjes mix 1 rund en 1 groenten
  • 200 ml room
  • 700 ml heet water
  • verse tijm (bakje)
  • peper
  • scheut olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Snipper de ui en knoflook.
  • Stap 2 En snijd alle tomaten in stukken.
  • Stap 3 Verhit een pan met een scheut olijfolie.
  • Stap 4 Fruit de ui en knoflook, zodra dit glazig wordt voeg je de tomatenpuree toe.
  • Stap 5 Bak dit even kort.
  • Stap 6 Stap vanaf hier over op een soepmaker of ga verder in de pan.
  • Stap 7 Doe de tomaten erbij. Roer even om.
  • Stap 8 In het hete water laat je de bouillonblokjes vast oplossen en voeg je dit toe aan de tomaten in de pan.
  • Stap 9 Breng op smaak met wat peper en verse tijm. Bewaar wat tijm voor garnering eventueel.
  • Stap 10 Laat de soep aan de kook komen en zet het vuur laag.
  • Stap 11 Voeg dan ook de room toe.
  • Stap 12 Laat dit 15-20 minuten pruttelen.
  • Stap 13 Wanneer alles zacht is kun je de soep of in een hittebestendige blender doen of met een staafmixer pureren.
  • Stap 14 Proef even of je nog wat peper, zout of tijm nodig hebt in de soep.
  • Stap 15 Garneer eventueel met tijm.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *