Romige Tomatensoep

Romige Tomatensoep

24 december 2020
: 6
: 10 min
: 20 min
: 30 min

Je kunt de soep ook maken in een soepmaker, maar fruit altijd eerst even de ui en knoflook aan met de tomatenpuree in een pan.

Door:

Ingrediënten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 gr tomaten
  • 2 bouillonblokjes mix 1 rund en 1 groenten
  • 200 ml room
  • 700 ml heet water
  • verse tijm (bakje)
  • peper
  • scheut olijfolie
Instructies
  • Stap 1 Snipper de ui en knoflook.
  • Stap 2 En snijd alle tomaten in stukken.
  • Stap 3 Verhit een pan met een scheut olijfolie.
  • Stap 4 Fruit de ui en knoflook, zodra dit glazig wordt voeg je de tomatenpuree toe.
  • Stap 5 Bak dit even kort.
  • Stap 6 Stap vanaf hier over op een soepmaker of ga verder in de pan.
  • Stap 7 Doe de tomaten erbij. Roer even om.
  • Stap 8 In het hete water laat je de bouillonblokjes vast oplossen en voeg je dit toe aan de tomaten in de pan.
  • Stap 9 Breng op smaak met wat peper en verse tijm. Bewaar wat tijm voor garnering eventueel.
  • Stap 10 Laat de soep aan de kook komen en zet het vuur laag.
  • Stap 11 Voeg dan ook de room toe.
  • Stap 12 Laat dit 15-20 minuten pruttelen.
  • Stap 13 Wanneer alles zacht is kun je de soep of in een hittebestendige blender doen of met een staafmixer pureren.
  • Stap 14 Proef even of je nog wat peper, zout of tijm nodig hebt in de soep.
  • Stap 15 Garneer eventueel met tijm.
Rate this post


28 thoughts on “Romige Tomatensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *