Restaurant Dijks

Uitkijkend over het water richting Amsterdam Noord en Landsmeer vind je Restaurant Dijks. Een bijzondere plek dichtbij de stad maar in alle rust in een prachtig gerenoveerd en verbouwd pand. Een pand waar het zonlicht met zijn warme stralen de kans krijgt naar binnen te stralen en waar je direct ontspant in de fijne sfeer. Direct aan het water is er nog een fijn terras waar je bij een mooie zonnige dag lekker buiten kunt genieten van een drankje en een hapje kunt eten.

Het restaurant heeft iets rustieks, wat vroeger een oud eetcafé was, is het nu ingericht met robuuste en warme materialen. Grote groene planten geven het interieur een mooi contrast samen met de vele ramen. De verbouwing heeft dan ook best lang geduurd, maar die tijd is het zeker waard geweest.

Aan een rond tafeltje bij het raam namen wij plaats, prefect met het daglicht om foto’s te kunnen maken van de gerechten natuurlijk! Want we kwamen niet alleen om te proeven en te eten, maar voor ons is het een feestje als we creatief los kunnen gaan met de food-fotografie en styling. En dat lukt wel zoals je op de foto’s kunt zien. We hebben een heerlijke avond gehad. Waarbij de wijn voortreffelijk was, maar we over het eten niet snel uitgekletst zijn. Allemaal verfijnde en op smaak gecombineerde gerechten, waar ook nog eens een verrassende twist toegepast was. Super knap! Hiervoor ga je uiteten en ben je bereid terug te komen om zo andere gerechten op de kaart te proeven.

De dames en heer in de bediening en met name de gastvrouw  Lonneke was fantastisch, een warm mens met liefde voor haar vak en liefde voor het restaurant, met veel plezier en enthousiasme vertelde ze hierover. Dat is toch echt even dat extra beetje genieten voor ons. Nino de kok vond het niet erg dat we even in de keuken en op zijn vingers kwamen kijken. Gelukkig, want ook dat vinden we erg interessant. Of er nu 10 of 100 mensen komen eten de keukenbrigade blijft uit 3-4 man bestaan. Geweldig als je dat als een geoliede machine kan draaien.

Kortom, ja wij zijn best kritisch en vinden het echt niet altijd overal even lekker of spectaculair om te eten, maar Restaurant Dijks is toch echt wel een plek waar je een keer gegeten moet hebben. Ga snel jouw tafeltje reserveren en kijk op de website: www.restaurantdijks.nl.

Contactgegevens
KANAALDIJK 119
1454 AE WATERGANG
020 – 28 01 871
INFO@RESTAURANTDIJKS.NL

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *