Recept Zoete Aardappelsoep

Zoete Aardappelsoep

4 februari 2019
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Makkelijk

Zoete aardappel is lekker zacht en romig als je deze in een soep gebruikt.

Door:

Ingrediënten
  • Voor de soep:
  • 1 rode ui
  • 1 grote zoete aardappel of 2 kleine
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes groenten of bouillonpoeder naar smaak
  • 1 grote wortel
  • 1 tot 1.5 liter water
  • 1 el olijfolie
  • Voor de kaaskoekjes:
  • 1/2 zakje geraspte kaas of zelf raspen (100-150 gr)
  • handje peterselie
  • handje sesamzaadjes
Instructies
  • Stap 1 Hak alle groenten in grove stukken.
  • Stap 2 De tenen knoflook fijn snijden.
  • Stap 3 Verhit een (soep)pan met de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui op een lage temperatuur.
  • Stap 4 Voeg de overige ingrediënten toe en roerbak 5 minuten.
  • Stap 5 Voeg nu een liter water toe met de bouillonblokjes &#8211
  • Stap 6 of poeder.
  • Stap 7 Laat dit op laag vuur 20 minuten koken.
  • Stap 8 Als de groenten redelijk zacht zijn kun je met de staafmixer in de pan of doe alles in een geschikte blender om te pureren.
  • Stap 9 De kaaskoekjes:
  • Stap 10 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 11 Meng de kaas met de sesamzaadjes en de fijngehakte peterselie.
  • Stap 12 Leg een bakpapier op de bakplaat.
  • Stap 13 Verdeel het mengsel in hoopjes over de plaat.
  • Stap 14 Je kunt ongeveer 8 hoopjes maken.
  • Stap 15 De hoopjes smelten vanzelf in koekjes in de oven.
  • Stap 16 7 minuten bakken in de oven, af laten koelen en uitharden.
Rate this post


1 thought on “Recept Zoete Aardappelsoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.