Zoete Aardappelsoep
4 februari 2019
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Makkelijk
Zoete aardappel is lekker zacht en romig als je deze in een soep gebruikt.
Ingrediënten
- Voor de soep:
- 1 rode ui
- 1 grote zoete aardappel of 2 kleine
- 1 rode paprika
- 2 tenen knoflook
- 2 bouillonblokjes groenten of bouillonpoeder naar smaak
- 1 grote wortel
- 1 tot 1.5 liter water
- 1 el olijfolie
- Voor de kaaskoekjes:
- 1/2 zakje geraspte kaas of zelf raspen (100-150 gr)
- handje peterselie
- handje sesamzaadjes
Instructies
- Stap 1 Hak alle groenten in grove stukken.
- Stap 2 De tenen knoflook fijn snijden.
- Stap 3 Verhit een (soep)pan met de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui op een lage temperatuur.
- Stap 4 Voeg de overige ingrediënten toe en roerbak 5 minuten.
- Stap 5 Voeg nu een liter water toe met de bouillonblokjes –
- Stap 6 of poeder.
- Stap 7 Laat dit op laag vuur 20 minuten koken.
- Stap 8 Als de groenten redelijk zacht zijn kun je met de staafmixer in de pan of doe alles in een geschikte blender om te pureren.
- Stap 9 De kaaskoekjes:
- Stap 10 Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Stap 11 Meng de kaas met de sesamzaadjes en de fijngehakte peterselie.
- Stap 12 Leg een bakpapier op de bakplaat.
- Stap 13 Verdeel het mengsel in hoopjes over de plaat.
- Stap 14 Je kunt ongeveer 8 hoopjes maken.
- Stap 15 De hoopjes smelten vanzelf in koekjes in de oven.
- Stap 16 7 minuten bakken in de oven, af laten koelen en uitharden.
It’s really a nice and helpful piece of info.
I am glad that you simply shared this helpful info with us.
Please keep us informed like this. Thanks for sharing.