Recept Zoete Aardappelsoep

Zoete Aardappelsoep

4 februari 2019
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Makkelijk

Zoete aardappel is lekker zacht en romig als je deze in een soep gebruikt.

Door:

Ingrediënten
  • Voor de soep:
  • 1 rode ui
  • 1 grote zoete aardappel of 2 kleine
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes groenten of bouillonpoeder naar smaak
  • 1 grote wortel
  • 1 tot 1.5 liter water
  • 1 el olijfolie
  • Voor de kaaskoekjes:
  • 1/2 zakje geraspte kaas of zelf raspen (100-150 gr)
  • handje peterselie
  • handje sesamzaadjes
Instructies
  • Stap 1 Hak alle groenten in grove stukken.
  • Stap 2 De tenen knoflook fijn snijden.
  • Stap 3 Verhit een (soep)pan met de olijfolie en fruit hierin de knoflook en ui op een lage temperatuur.
  • Stap 4 Voeg de overige ingrediënten toe en roerbak 5 minuten.
  • Stap 5 Voeg nu een liter water toe met de bouillonblokjes &#8211
  • Stap 6 of poeder.
  • Stap 7 Laat dit op laag vuur 20 minuten koken.
  • Stap 8 Als de groenten redelijk zacht zijn kun je met de staafmixer in de pan of doe alles in een geschikte blender om te pureren.
  • Stap 9 De kaaskoekjes:
  • Stap 10 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 11 Meng de kaas met de sesamzaadjes en de fijngehakte peterselie.
  • Stap 12 Leg een bakpapier op de bakplaat.
  • Stap 13 Verdeel het mengsel in hoopjes over de plaat.
  • Stap 14 Je kunt ongeveer 8 hoopjes maken.
  • Stap 15 De hoopjes smelten vanzelf in koekjes in de oven.
  • Stap 16 7 minuten bakken in de oven, af laten koelen en uitharden.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *