Recept Curry Soep met Garnalen

Curry Soep met Garnalen

4 februari 2019
: 10 min
: 25 min
: 35 min
: Makkelijk

In plaats van bouillonblokjes kun je bouillonpoeder van BioToday: deze bouillonpoeders zijn in verschillende smaken verkrijgbaar, zonder toegevoegd zout en super voor vegetariërs.

Door:

Ingrediënten
  • 150 gr garnalen (gekookt verpakt of ingevroren)
  • 1-2 winterpenen (200 gr)
  • 1 ui
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el curry madras (jonny de boer blikje kruiden)
  • 1 tl kurkuma
  • 1 cm gember vers
  • (chili)peper en zout naar smaak
  • olijfolie
  • optioneel: BioToday groenten bouillonpoeder (potje en vegetarisch)
  • water toevoegen naar hoe romig en smaakvol je de soep wilt hebben
Instructies
  • Stap 1 Maak de penen schoon en snijd in kleine stukken.
  • Stap 2 Snipper de ui.
  • Stap 3 Zet een pan op het vuur en verhit hier wat olijfolie in.
  • Stap 4 Bak de wortel en ui hier kort in.
  • Stap 5 Voeg de kokosmelk toe met de kurkuma en curry kruiden.
  • Stap 6 Maak de gember schoon en rasp deze, voeg toe aan de pan.
  • Stap 7 Als de groenten zacht gekookt zijn kun je de soep pureren met een staafmixer in de pan of als je blender geschikt is.
  • Stap 8 Doe de soep weer in de pan.
  • Stap 9 Voeg er eventueel nog water bij en optioneel als je dat lekker vind wat bouillonpoedervan BioToday.
  • Stap 10 De soep maak je echt op je eigen smaak, mild of juist wat pittiger, romig of meer waterig. Kies jouw variant!
  • Stap 11 Wanneer de soep op smaak is voeg je de garnalen toe, zorg dat je de voorgekookte variant hebt, dan hoeven ze maar even kort mee te verwarmen in de soep.
  • Stap 12 Lekker bij een broodje met smeersels.

Gerelateerde Posts



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *