Pilav
4 februari 2019
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Makkelijk
Gerecht voor 4 personen. Een snelle Pilav met de zoetheid van pompoen en perzik!
Ingrediënten
- zilvervliesrijst naar hoeveel per persoon zie verpakking
- 300-350 gr kipfilet
- halve pompoen
- stuk of 6-7 champignons
- 1 ui
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder of 1 teentje vers
- 2 grote rijpe tomaten
- 50 ml alpro kookroom
- 50 ml tomatensaus (fritto of passata)
- 1-2 perzikken
- handje cashewnoten
- olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Stap 1 Kook de rijst volgens de beschrijving.
- Stap 2 Snijd de pompoen in kleine stukken evenals de tomaten en ook de champignons in partjes of schijven.
- Stap 3 De ui fijn snipperen.
- Stap 4 De kipfilet snijd je in kleine blokjes.
- Stap 5 Zet een wok of andere goede pan, waar een deksel op kan, op het vuur.
- Stap 6 Verhit wat olie en fruit het uitje.
- Stap 7 Doe dan de kip erbij. Vuur is midden hoog.
- Stap 8 Voeg wat zout en peper toe bij het vlees.
- Stap 9 Als het vlees bijna gaar is voeg je de tomaten, pompoen en champignons toe.
- Stap 10 Knoflook en paprika erbij, tezamen met alpro kookroom en tomatensaus.
- Stap 11 Zet het vuur laag, roer goed en laat pruttelen, liefst met deksel.
- Stap 12 Wordt het te droog, dan kun je nog wat kookroom en/of tomatensaus toevoegen.
- Stap 13 Wanneer de pompoen zacht begint te worden, kun je de perzikken toevoegen. Deze kook je kort mee.
- Stap 14 Als laatste nog even de cashewnoten erbij, want die wil je nog wel een beetje knapperig houden.
- Stap 15 Proef even of er nog wat zout of peper bij moet.
- Stap 16 Serveer samen met de rijst!
Greetings! Very helpful advice in this particular
article! It’s the little changes that make the most important changes.
Thanks a lot for sharing!
Ridiculous quest there. What occurred after? Thanks!