Recept Pilav

Pilav

4 februari 2019
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Makkelijk

Gerecht voor 4 personen. Een snelle Pilav met de zoetheid van pompoen en perzik!

Door:

Ingrediënten
  • zilvervliesrijst naar hoeveel per persoon zie verpakking
  • 300-350 gr kipfilet
  • halve pompoen
  • stuk of 6-7 champignons
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder of 1 teentje vers
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 50 ml alpro kookroom
  • 50 ml tomatensaus (fritto of passata)
  • 1-2 perzikken
  • handje cashewnoten
  • olijfolie
  • zout en peper
Instructies
  • Stap 1 Kook de rijst volgens de beschrijving.
  • Stap 2 Snijd de pompoen in kleine stukken evenals de tomaten en ook de champignons in partjes of schijven.
  • Stap 3 De ui fijn snipperen.
  • Stap 4 De kipfilet snijd je in kleine blokjes.
  • Stap 5 Zet een wok of andere goede pan, waar een deksel op kan, op het vuur.
  • Stap 6 Verhit wat olie en fruit het uitje.
  • Stap 7 Doe dan de kip erbij. Vuur is midden hoog.
  • Stap 8 Voeg wat zout en peper toe bij het vlees.
  • Stap 9 Als het vlees bijna gaar is voeg je de tomaten, pompoen en champignons toe.
  • Stap 10 Knoflook en paprika erbij, tezamen met alpro kookroom en tomatensaus.
  • Stap 11 Zet het vuur laag, roer goed en laat pruttelen, liefst met deksel.
  • Stap 12 Wordt het te droog, dan kun je nog wat kookroom en/of tomatensaus toevoegen.
  • Stap 13 Wanneer de pompoen zacht begint te worden, kun je de perzikken toevoegen. Deze kook je kort mee.
  • Stap 14 Als laatste nog even de cashewnoten erbij, want die wil je nog wel een beetje knapperig houden.
  • Stap 15 Proef even of er nog wat zout of peper bij moet.
  • Stap 16 Serveer samen met de rijst!
Rate this post


2 thoughts on “Recept Pilav

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *