Recept Pilav

Pilav

4 februari 2019
: 15 min
: 30 min
: 45 min
: Makkelijk

Gerecht voor 4 personen. Een snelle Pilav met de zoetheid van pompoen en perzik!

Door:

Ingrediënten
  • zilvervliesrijst naar hoeveel per persoon zie verpakking
  • 300-350 gr kipfilet
  • halve pompoen
  • stuk of 6-7 champignons
  • 1 ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder of 1 teentje vers
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 50 ml alpro kookroom
  • 50 ml tomatensaus (fritto of passata)
  • 1-2 perzikken
  • handje cashewnoten
  • olijfolie
  • zout en peper
Instructies
  • Stap 1 Kook de rijst volgens de beschrijving.
  • Stap 2 Snijd de pompoen in kleine stukken evenals de tomaten en ook de champignons in partjes of schijven.
  • Stap 3 De ui fijn snipperen.
  • Stap 4 De kipfilet snijd je in kleine blokjes.
  • Stap 5 Zet een wok of andere goede pan, waar een deksel op kan, op het vuur.
  • Stap 6 Verhit wat olie en fruit het uitje.
  • Stap 7 Doe dan de kip erbij. Vuur is midden hoog.
  • Stap 8 Voeg wat zout en peper toe bij het vlees.
  • Stap 9 Als het vlees bijna gaar is voeg je de tomaten, pompoen en champignons toe.
  • Stap 10 Knoflook en paprika erbij, tezamen met alpro kookroom en tomatensaus.
  • Stap 11 Zet het vuur laag, roer goed en laat pruttelen, liefst met deksel.
  • Stap 12 Wordt het te droog, dan kun je nog wat kookroom en/of tomatensaus toevoegen.
  • Stap 13 Wanneer de pompoen zacht begint te worden, kun je de perzikken toevoegen. Deze kook je kort mee.
  • Stap 14 Als laatste nog even de cashewnoten erbij, want die wil je nog wel een beetje knapperig houden.
  • Stap 15 Proef even of er nog wat zout of peper bij moet.
  • Stap 16 Serveer samen met de rijst!

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *