Curry Madras
4 februari 2019
: 20 min
: 10 min
: 30 min
: Makkelijk
Curry Madras op eenvoudige wijze!
Ingrediënten
- 350-400gr kipfilet
- 150 gr champignons
- 1 zoete punt paprika rood
- 1 broccoli
- 1-2 el curry madras kruiden (potje van Jonnie de Boer)
- 100 ml kokosmelk
- zilvervliesrijst (met spelt)
- zout naar smaak
- olie om in te bakken
Instructies
- Stap 1 Snijd eerst de kipfilet in kleine blokjes.
- Stap 2 Zet dan een pan water op en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Stap 3 Snijd groenten in kleine stukjes of partjes.
- Stap 4 Zet nu nog een pan op het vuur en kook de broccoli roosjes kort in heet water, bijtgaar!
- Stap 5 Neem een wok of grote koekenpan en verhit wat olie (kokos-of olijfolie).
- Stap 6 Bak de kipfilet bijna gaar.
- Stap 7 Voeg de groenten toe, wacht even met de broccoli.
- Stap 8 De curry madras kruiden in de pan bij de kipfilet strooien en kokosmelk toevoegen.
- Stap 9 Rustig roeren en vuur laag houden.
- Stap 10 Proef even of je nog wat zout toe wilt voegen.
- Stap 11 Wanneer alles bijna klaar is roer je de broccoli nog even in de saus met kip en groenten mee.