Toscaanse Garnalen
5 februari 2019
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Makkelijk
Voor 4 personen.
Ingrediënten
- 350 gr - 500 gr grote garnalen (gamba's zonder schil)
- 1 ui
- 2 handjes verse spinazie
- 1/2 courgette
- 1/2 - 1 kopje witte wijn (optioneel)
- 150-200 ml alpro cuisine (rice of soja)
- 100 gr gedroogde zon tomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 el Italiaanse Kruiden
- wat verse peterselie
- 75 gr geraspte parmezaanse kaas
- zout en peper
Instructies
- Stap 1 Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan.
- Stap 2 Voeg hier de knoflook en ui aan toe.
- Stap 3 Bak kort en voeg dan snel de garnalen toe. Even snel om en om bakken en de garnalen eruit halen en in een schaal doen en wegzetten.
- Stap 4 Doe weer een eetlepel olie verwarmen in de pan (ui en knoflook zijn in de pan gebleven) voeg hier de tomaten, courgette en wijn aan toe. Laat even kort inkoken.
- Stap 5 De nu de alpo room erbij met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper om op smaak te brengen.
- Stap 6 Spinazie toevoegen zodat dit kort mee kookt en slinkt.
- Stap 7 Als alles een beetje kookt doe je er de geraspte kaas bij en roer rustig door.
- Stap 8 Nu kunnen de garnalen er weer bij en kook dit op laag vuur 5 minuten.
- Stap 9 Eet dit gerecht met pasta of brood.