Recept Toscaanse Garnalen

Toscaanse Garnalen

5 februari 2019
: 10 min
: 15 min
: 25 min
: Makkelijk

Voor 4 personen.

Door:

Ingredi├źnten
  • 350 gr - 500 gr grote garnalen (gamba's zonder schil)
  • 1 ui
  • 2 handjes verse spinazie
  • 1/2 courgette
  • 1/2 - 1 kopje witte wijn (optioneel)
  • 150-200 ml alpro cuisine (rice of soja)
  • 100 gr gedroogde zon tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse Kruiden
  • wat verse peterselie
  • 75 gr geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper
Instructies
  • Stap 1 Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan.
  • Stap 2 Voeg hier de knoflook en ui aan toe.
  • Stap 3 Bak kort en voeg dan snel de garnalen toe. Even snel om en om bakken en de garnalen eruit halen en in een schaal doen en wegzetten.
  • Stap 4 Doe weer een eetlepel olie verwarmen in de pan (ui en knoflook zijn in de pan gebleven) voeg hier de tomaten, courgette en wijn aan toe. Laat even kort inkoken.
  • Stap 5 De nu de alpo room erbij met de Italiaanse kruiden en wat zout en peper om op smaak te brengen.
  • Stap 6 Spinazie toevoegen zodat dit kort mee kookt en slinkt.
  • Stap 7 Als alles een beetje kookt doe je er de geraspte kaas bij en roer rustig door.
  • Stap 8 Nu kunnen de garnalen er weer bij en kook dit op laag vuur 5 minuten.
  • Stap 9 Eet dit gerecht met pasta of brood.
Rate this post


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.