Recept Tikka Masala

Tikka Masala

5 februari 2019
: 10 min
: 5 uur
: 5 uur 10 min
: Makkelijk

Dit is een gerecht voor de slowcooker. Uiteraard kan je dit gerecht ook op minimaal vuur uren laten sudderen. Het ideale van een slowcooker is dat het vlees heel mals wordt, de vitaminen behouden worden en je er verder dus weinig werk aan hebt.

Door:

Ingrediënten
  • 500 gr kippendijen/kippenbouten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 5 middelgrote tomaten
  • 1-2 el Garam Masala kruidenmix
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 200 ml kokosmelk
Instructies
  • Stap 1 Schil en rasp de gember.
  • Stap 2 Ontvel de tenen knoflook en snijd dit fijn.
  • Stap 3 Leg de kip in de slowcooker (of sudderpan met een beetje olie).
  • Stap 4 Doe alle kruiden en de gember en knoflook bij de kip.
  • Stap 5 Schenk de kokosmelk eroverheen.
  • Stap 6 Snijd de tomaten in grove stukken en doe deze in de slowcooker.
  • Stap 7 Zet de slowcooker aan op stand I voor 5 uur. (in de sudderpan op heel laag vuur of op een rechaud)
  • Stap 8 Kijk elk half uur tot uur even of je wat kan doorroeren zodat de smaken goed mengen.
  • Stap 9 Maak er rijst bij en een frisse salade.
Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *