Recept Smoorkip

Smoorkip

4 februari 2019
: 10 min
: 1 uur 10 min
: 1 uur 20 min
: Iets moeilijker

Smoorkip, de naam zegt het al je moet het de tijd geven om de smaken in elkaar te laten gaan en de kip zacht te laten worden. En blijf steeds even checken of het niet droogkookt.

Door:

Ingrediënten
  • 350 gr kipfilet in hele dunne plakken
  • 3 tenen knoflook
  • 1 bosui
  • 1 oranje paprika
  • 100 gr champignons
  • 2 el sesamolie om in te bakken
  • 50 ml sojasaus (minder zout variant)
  • 2 el oestersaus
  • 1 pakje Rice cuisine van alpro (kookroom)
  • sesamzaadjes als garnering
  • zilvervliesrijst
  • *eventueel kun je kip vervangen door garnalen, alleen dan smoor je de garnalen niet. In verband met snel garen en droog worden.
Instructies
  • Stap 1 Snijd de kip in dunne slanke stukken.
  • Stap 2 Pers de knoflooktenen uit en snijd de bosui in kleine ringen. Ook de paprika in stukken snijden, mag grof evenals de champignons in vieren of schijfjes.
  • Stap 3 Verwarm een hapjespan of sudderpan op het vuur.
  • Stap 4 Verwarm hier sesamolie in om de kip met de knoflook om en om te bakken.
  • Stap 5 De kip dus alleen snel alle kanten dicht laten schroeien. Nu kan de sojasaus, oestersaus en de rice cuisine toegevoegd worden. Roer door op laag vuur.
  • Stap 6 Als laatste voeg je de paprika en champignons toe.
  • Stap 7 Laat dit alles een klein uurtje sudderen op laag vuur.
  • Stap 8 Op deze wijze wordt de kip lekker zacht!
  • Stap 9 Als laatste roer je nog even de bosui toe voordat je op schept.
  • Stap 10 Zet de laatste tien minuten van het uurtje de rijst op en kook deze volgende de instructie op de verpakking.
  • Stap 11 Garneer het gerecht met sesamzaadjes.

Gerelateerde Posts

Gezonde Dutchies Magazine

Gezonde Dutchies Magazine

Hey Dutchie! We hebben weer iets nieuws voor jou. Het Gezonde Dutchies Magazine en deze is helemaal gratis! In het magazine staan lekkere nieuwe recepten. Ook hebben we verhalen verzameld van échte mensen zoals jij en ook zij hebben hun favoriete recept gegeven om met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *