Smoorkip
4 februari 2019
: 10 min
: 1 uur 10 min
: 1 uur 20 min
: Iets moeilijker
Smoorkip, de naam zegt het al je moet het de tijd geven om de smaken in elkaar te laten gaan en de kip zacht te laten worden. En blijf steeds even checken of het niet droogkookt.
Ingrediënten
- 350 gr kipfilet in hele dunne plakken
- 3 tenen knoflook
- 1 bosui
- 1 oranje paprika
- 100 gr champignons
- 2 el sesamolie om in te bakken
- 50 ml sojasaus (minder zout variant)
- 2 el oestersaus
- 1 pakje Rice cuisine van alpro (kookroom)
- sesamzaadjes als garnering
- zilvervliesrijst
- *eventueel kun je kip vervangen door garnalen, alleen dan smoor je de garnalen niet. In verband met snel garen en droog worden.
Instructies
- Stap 1 Snijd de kip in dunne slanke stukken.
- Stap 2 Pers de knoflooktenen uit en snijd de bosui in kleine ringen. Ook de paprika in stukken snijden, mag grof evenals de champignons in vieren of schijfjes.
- Stap 3 Verwarm een hapjespan of sudderpan op het vuur.
- Stap 4 Verwarm hier sesamolie in om de kip met de knoflook om en om te bakken.
- Stap 5 De kip dus alleen snel alle kanten dicht laten schroeien. Nu kan de sojasaus, oestersaus en de rice cuisine toegevoegd worden. Roer door op laag vuur.
- Stap 6 Als laatste voeg je de paprika en champignons toe.
- Stap 7 Laat dit alles een klein uurtje sudderen op laag vuur.
- Stap 8 Op deze wijze wordt de kip lekker zacht!
- Stap 9 Als laatste roer je nog even de bosui toe voordat je op schept.
- Stap 10 Zet de laatste tien minuten van het uurtje de rijst op en kook deze volgende de instructie op de verpakking.
- Stap 11 Garneer het gerecht met sesamzaadjes.
I think the admin of this web site is in fact working hard
in support of his web site, since here every information is quality based material.
If you want to improve your experience simply
keep visiting this web page and be updated with the most up-to-date information posted here.