Recept Pasta Pesto

Pasta Pesto met BruschettaElke keer als we we zelf pesto maken dan is het toch eigenlijk gewoon een simpel klusje. Moeten we toch echt vaker doen!
Dit keer maakten we hem met geitenkaas, dan wordt de pesto smeuïg en zacht van smaak. De geitenkaas geeft net even een andere twist dan parmezaanse kaas. Je kunt zelfs met de kruiden in de pesto variëren. Zo is basilicum natuurlijk de standaard, maar je kunt ook zeker aan de slag met tijm en oregano bijvoorbeeld. Of een mix ervan met basilicum. Kortom je kunt zelfs van pesto verschillende lekkere variaties maken. In ons recept dus geitenkaas en basilicum, maar met toch nog een kleine twist in het recept…. lees snel verder.

Pasta Pesto

21 februari 2019
: 20 min
: 8 min
: 25 min
: Makkelijk

Pesto maak je meer dan genoeg van. De pasta is op basis van 4 personen.

Door:

Ingrediënten
  • 250 gr volkoren pasta penne
  • 250 gr kipfilet
  • 75 gr rucola
  • 15 gr pijnboompitten geroosterd
  • 60 gr geitenkaas
  • 1 volle hand basilicum blaadjes vers
  • 1 volle hand rucola (of andere kruiden)
  • 2-3 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl honing
Instructies
  • Stap 1 Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Stap 2 Rooster de pijnboompitten in een pan rondom licht bruin.
  • Stap 3 Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak deze gaar in een pan met wat olijfolie. Ondertussen maak je de pesto klaar.
  • Stap 4 Voeg de geitenkaas, pijnboompitten, handje basilicum, handje rucola, 2 eetlepels olijfolie, zeezout en honing bij elkaar in een vijzel of kleine keukenmachine met messen (of blender). Mix dit tot een egaal mengsel. Je kunt de pesto dunner maken door nog wat olijfolie toe te voegen.
  • Stap 5 Neem een ruime kom en meng de penne met de pesto, de kip en nog wat verse rucola door elkaar.
  • Stap 6 Buon Appetito!

Rate this post


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *